Friday 1 May 2020

SALATA DE LEGUME LA CUPTOR, PUI SI NUCI DE MACADAMIA.


Un platou pentru doi, in care orice inghititura este un deliciu. Source: Diabetic Living 2019





Preparare: 10 minute
Timp total: 35 ora
Numar de portii: 2

Nutritie

Pentru o portie:  ( ) 332kcal; 23g proteine; 13.6g grasimi (2.4g grasimi saturate); 24g carbohidrati; 9g fibre alimentare; 128mg sodiu

Ingrediente


·          20g nuci de macafamia, tocate grosier
·          1 legatura de morcovi tineri, curatati
·          Spray de ulei de masline pentru gatit
·          100g fasole verde, curate si taiata in doua pe lungime
·          ¼ ligurita ulei de masline
·          125 g fileuri din piept de pui, fara piele si fara grasime
·          120g quinoa alba gatita, preparata confor instructiunilor de pe pachet
·          50g (2 cani) Frunze te spanac tanar
·          Sucul de la ½ portocala
·          Piper negru proaspat rasnit
·          50g rcotta light, sfaramata

Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatia pornita). Se pun nucile intr-o tava coc in cuptor timp de 5 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se scot din cuptor si se pun deoparte. Se creste temperature cuptorului la 200°C (cu ventilatia pornita).
·         2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se aseaza morcovii pe fundul tavii, se stropesc cu spray de ulei si se coc in cuptor timp de 15 miute. Se ung pastaile de fasole cu spray de ulei si se adauga in tava cu morcovi. Se gateste in continuare inca 5 minute, sau pana cand legumele s-au inmuiat.
3   3. Intre timp, se incinge uleiul la foc mediu intr-o tigaie anti-aderenta. Se adauga fileurile de pui si se prajasc cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cind s-au rumenit. Se transfera pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
4   4. Se pun intr-un bol pentru salata quinoa, legumele coapte, pieptul de pui si frunzele de spanac. Se adauga sucul de portocale si piper si se amesteca pentru a se combina aromele. Se aranjeaza pe un platou. Se presara cu nuci de macadamia si ricotta si se serveste.

No comments:

Post a Comment