Un platou pentru doi, in care orice inghititura este un
deliciu. Source: Diabetic Living 2019
Preparare: 10 minute
Timp total: 35 ora
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie: ( ) 332kcal; 23g
proteine; 13.6g grasimi (2.4g grasimi saturate); 24g carbohidrati; 9g fibre
alimentare; 128mg sodiu
Ingrediente
·
20g nuci de macafamia, tocate grosier
·
1 legatura de morcovi tineri, curatati
·
Spray de ulei de masline pentru gatit
·
100g fasole verde, curate si taiata in doua pe
lungime
·
¼ ligurita ulei de masline
·
125 g fileuri din piept de pui, fara piele si
fara grasime
·
120g quinoa alba gatita, preparata confor
instructiunilor de pe pachet
·
50g (2 cani) Frunze te spanac tanar
·
Sucul de la ½ portocala
·
Piper negru proaspat rasnit
·
50g rcotta light, sfaramata
Preparare
·
1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatia pornita). Se pun nucile
intr-o tava coc in cuptor timp de 5 minute sau pana cand incep sa se
rumeneasca. Se scot din cuptor si se pun deoparte. Se creste temperature cuptorului la 200°C (cu ventilatia pornita).
·
2. Se tapeteaza o tava cu hartie de
copt. Se aseaza morcovii pe fundul tavii, se stropesc cu spray de ulei si se
coc in cuptor timp de 15 miute. Se ung pastaile de fasole cu spray de ulei si
se adauga in tava cu morcovi. Se gateste in continuare inca 5 minute, sau pana
cand legumele s-au inmuiat.
3 3. Intre timp, se incinge uleiul la
foc mediu intr-o tigaie anti-aderenta. Se adauga fileurile de pui si se prajasc
cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cind s-au rumenit. Se transfera pe o
farfurie si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
4 4. Se pun intr-un bol pentru salata
quinoa, legumele coapte, pieptul de pui si frunzele de spanac. Se adauga sucul
de portocale si piper si se amesteca pentru a se combina aromele. Se aranjeaza
pe un platou. Se presara cu nuci de macadamia si ricotta si se serveste.
No comments:
Post a Comment