Saturday 2 May 2020

TAITEI CHINEZESTI CU LEGUME, GHIMBIR SI SOS DE SOIA


Ca majoritatea chinezăriilor, și cea prezentă astăzi în farfurie nu cere mai mult de 10 minute pentru a o pune în operă. Noodels-ii cu legume reprezintă una din bazele bucătăriei chinezești, de aici se poate improviza cu pui, fructe de mare, porc etc. Două căni de apă adăugată în mâncare o transformă într-o supă de excepție.
Wok-ul este ustensila necesară și suficientă pentru desăvârșirea lucrării, iar tehnica de preparare este stir-fry.
Source: Diabetic Living Magazine, 2018




Preparare: 10 minute
Timp total: 20 minute
Numar de portii: 2

Nutritie

Pentru o portie: 495 kcal, 18 g proteine, 24 g grasimi (4 g grasimi saturate), 44 g carbohidrati, 17 g fibre alimentare, 582 mg sodium. 

Ingrediente


·          75 g Noodles din faina integrala
·         1 lingurita ulei de susan
·          1 lingura ulei de masline
·          1 ceapa, taiata in jumatate si apoi feliata subtire
·          1 lingura ghimbir dat pe razatoare
·          2 catei de usturoi, tocati marunt
·          125g ciupercute champignon brune, taiate in sferturi
·          70g broccol, desfacut in florete
·          1 ½ cana de zucchini taiat in cubulete
·          1 ½ cana de rosii cherry, taiate in jumatati
·         50g amestec de nuci prajite( caju, macadamia, pecan, arahide, alune de padure, migdale, …)
·         2 morcovi taiati sub forma de spaghetti (cu un spraliser) carrots, cut into noodles with a spiralizer) sau taiati julien
·         1 lingura sos de soia light
·         3 lingurite seminte de susan prajite
·         1/3 cana Frunze de coriandru

Preparare


1. Se oparesc pastele si se lasa sa stea acoperite 2-3 minute pana se hidrateaza. Se scurg pastele, iar lichidul in care au fiert se pastreaza. Se stropesc pastele cu uleiul de susan, se amesteca usor cu o furculita, se acopera si se pun deoparte.
2. Se incinge wokul (sau, in lipsa, o tigaie mare). Se adauga uleiul de masline. Cand incepe as fumege se adauga ceapa, ghimbirul, usturoiul si ciupercile. Se gatesc la foc iute, amestecand continuu (stir-fry) timp de 3-4 minute, sau pana incep as-si schimbe culoarea. Se adauga broccoli si amestecul de nuci si se gateste in continuare pentru inca 2 minute. Se adauga morcovul si se continua as se gateasca, timp de 1-2 minute sal pana cand incep as se inmoaie. Se adauga pastele, sosul de soia diluat cu 50 ml din apa in care au fiert pastele. Se amesteca, se reduce focul si se mai lasa timp de 2 minute. Se stinge focul. Se presara cu seminte de susan si frunze de coriandru si se distribuie in farfurii.

 

Note


Linkuri utile:

Despre Wok si alte cateva gadgeturi utile cand gatesti chinezarii:

Tehnica Stir-Fry pe intelesul tuturor:

The 6 Best Spiralizers of 2020

No comments:

Post a Comment