Ca majoritatea chinezăriilor, și cea
prezentă astăzi în farfurie nu cere mai mult de 10 minute pentru a o pune în
operă. Noodels-ii
cu legume reprezintă una din bazele bucătăriei chinezești, de aici se poate
improviza cu pui, fructe de mare, porc etc. Două căni de apă adăugată în mâncare o transformă
într-o supă de excepție.
Wok-ul este ustensila necesară și suficientă pentru
desăvârșirea lucrării, iar tehnica de preparare este stir-fry.
Source: Diabetic Living Magazine, 2018
Preparare: 10 minute
Timp total: 20 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie: 495 kcal, 18 g proteine, 24 g grasimi (4 g grasimi saturate), 44 g
carbohidrati, 17 g fibre alimentare, 582 mg sodium.
Ingrediente
·
75 g Noodles din faina integrala
·
1 lingurita ulei
de susan
·
1 lingura ulei de masline
·
1 ceapa, taiata in jumatate si apoi
feliata subtire
·
1 lingura ghimbir dat pe razatoare
·
2 catei de usturoi, tocati marunt
·
125g ciupercute champignon brune, taiate
in sferturi
·
70g broccol, desfacut in florete
·
1 ½ cana de zucchini taiat in cubulete
·
1 ½ cana de rosii cherry, taiate in
jumatati
·
50g
amestec de nuci prajite( caju, macadamia, pecan, arahide, alune de padure,
migdale, …)
·
2 morcovi
taiati sub forma de spaghetti (cu un spraliser) carrots, cut into noodles with
a spiralizer) sau taiati julien
·
1 lingura
sos de soia light
·
3 lingurite
seminte de susan prajite
·
1/3 cana Frunze de
coriandru
Preparare
1. Se oparesc pastele si se lasa sa stea
acoperite 2-3 minute pana se hidrateaza. Se scurg pastele, iar lichidul in care
au fiert se pastreaza. Se stropesc pastele cu uleiul de
susan, se amesteca usor cu o furculita, se acopera si se pun deoparte.
2. Se incinge wokul (sau, in lipsa, o
tigaie mare). Se adauga uleiul de masline. Cand incepe as fumege se
adauga ceapa, ghimbirul, usturoiul si ciupercile. Se gatesc la foc iute,
amestecand continuu (stir-fry) timp de 3-4 minute, sau pana incep as-si schimbe
culoarea. Se adauga broccoli si amestecul de nuci si se gateste in
continuare pentru inca 2 minute. Se adauga morcovul si se continua as
se gateasca, timp de 1-2 minute sal pana cand incep as se inmoaie. Se
adauga pastele, sosul de soia diluat cu 50 ml din apa in care au fiert pastele.
Se amesteca, se reduce focul si se mai lasa timp de 2 minute. Se stinge focul. Se
presara cu seminte de susan si frunze de coriandru si se distribuie in
farfurii.
Note
Linkuri
utile:
Despre Wok si
alte cateva gadgeturi utile cand gatesti chinezarii:
Tehnica
Stir-Fry pe intelesul tuturor:
The 6 Best Spiralizers
of 2020
No comments:
Post a Comment