Friday 8 May 2020

PACHETELE DE SALATA VERDE CU PUI SI CIRESE


PACHETELE DE SALATA VERDE CU PUI SI CIRESE.


Idea de a marunti mancarea si a o servi invelita in frunze prospete de salata se spune ca au avut-o chinezii. In cautarea unei lumi mai bune sau mai sigure, emigrantii chinezi au adus cu ei si traditiile culinare pe care le-au adaptat locurilor unde s-au stabilit. Asha sa intimpat si cu ceea ce in USA se cheama “Lettuce Wraps”, un fel de shaorma asiatica care consta dintr-un sortiment divers de umpluturi servite pe frunze de salata. Se spune ca cea care a facut ca aceasta mancare sa isi gaseasca locul in preferintele americanilor au fost Cecilia Chang, un chef american provenit din Shanghai, fontatoarea restaurantului The Mandarin din San Francisco (1961) devenit celebru datorita preparatelor sale gatite dupa retete autentice din nordul chinei, shi care ofereau o alternativa la sosurile lipicioase din bucataria cantoneza cu care se obisnuisera amaricanii.

Sursa: Diabetic Living Magazine




Preparare: 30 minute
Timp total: 30 minute
Numar de portii: 4

Nutritie
Pentru o portie: (2 pachetele) 269 calorii; 11.5 g grasimi; 1.9 g grasimi saturate; 78 mg colesterol; 322 mg sodiu. 458 mg potasiu; 10.8 g carbohidrati; 2.3 g fibre; 7 g zahar; 30.3 g proteine; 847 IU vitamina A; 7 mg vitamina C; 30 mcg acid folic; 71 mg calciu; 2 mg fier; 53 mg magneziu;

Ingrediente

·          340 g piept de pui gatit, tocat
·          ½ cana tulpina de telina, tocata
·          ¼ cana ceapa verde, tocata
·          ¼ cup maioneaza light
·          ¼ cup iaurt grecesg light
·          2 linguri Frunze proaspete de roinita (vezi nota)
·          ¼ lingurita sare
·          ⅛ lingurita piper negru
·          8 frunze de salata verde
·          1 cana cirese, fara samburi, taaiate in sferturi
·          ¼ cana fulgi de migdale, projiti
Preparare
1. Se amesteca intr-un bol pieptul de pui cu telina, ceapa verde, maioneza, iaurt, frunze de roinita, sare si piper. Se aseaza pe un platou frunzele de salata si se distribuie mixtura de pui pe fiecare frunza. Se presara cu cirese si fulgi de migdale.

Notes
Roinita este o planta ale carei frunze au o aroma placuta, asemanatoare cu a lamaiei. Este cunoscuta si folosita de apicultori atunci când capturează un roi (se freacă pereții stupului) sau când vor să unifice două familii; de aici și denumirea plantei (de la roi de albine). Eu unul, nu am vazut-o niciodata in supermarket. Iar despre piata libera, nu stiu sa spun. Poate fi ins inlocuita cu un amestec te coaja de lamaie si cateva frunze de menta sau cu lemon grass sau cu frunze de kaffir.

No comments:

Post a Comment