Tuesday 26 May 2020

SALATA DE CAPSUNI SI GERMENI DE FASOLE MUNG CU CARTOFI CONDIMENTATI


Aceasta este o salata creata de cheful american de origine indiana Raghavan Iyer. El este recunoscut pentru maiestria in utilizarea condimentelor.  In preparatele sale creaza un echilibru pe de o parte intre cele cinci gusturi si senzatia de arsura data de ardeiul iute, iar pe de alta parte intre texturile diferitelor alimente utilizate. Sursa: EatingWell Magazine, May 2020



                                 


Preparare: 25 minute
Total : 25 minute
Numar de portii: 4

Nutritie
Pe portie : 167 kcalorii; 7.6 g grasimi; 0.6 g grasimi saturate; 367 mg sodiu. 646 mg potasiu; 23 g carbohidrati; 3.9 g fibre alimentare; 5 g zahar; 3.9 g proteine; 1244 IU vitamina A; 46 mg vitamina C; 63 mcg acid folic; 34 mg calciu; 1 mg fier; 26 mg magneziu;

Ingrediente
·           3 ardei (foarte) iuti uscati (chile de arbol)
·           2 lingurite seminte de coriandru
·           1 lingurita seminte de chimion
·           2 linguri ulei de rapita (canola)
·           2 cartofi de marime medie, curatati si taiati in cuburi cu latura de cca 2,5 cm
·           ¾ lingurita sare de mare
·           200 g germeni de fasole mung
·           1 ½ cana capsuni, taiate in sferturi
·           ¼ cana frunze de coriandru
·           2 linguri suc de lime
·           Frunze de salata pentru servit

Preparare
1. Se incinge o tigaie mare (din fonta, sau una din tabla neagra), la foc mediu-mare. Se adauga ardeiul iute, samintele de coriandru si cele de chimion. Se prajesc uscat, scuturand tigaia frecvent, timp de 1 – 2 minute, sau pana cand ardeii incep sa se innegreasca iar semintele devin maron-roscat. Se transfera intr-un castronel.
2. Se adauga in tigaie uleiul si se incinge la foc mediu-mare, pana incepe sa fumege. Se adauga cardofii si ½ lingurita de sare. Se gatesc timp de 8 – 12 minute, anestecand din cand in cand, pana cand s-au patruns si au devenit crocanti la exterior. Se transfera intr-un castron.
3. Intre timp se mojareaza fin (sau se rasnesc) ardeii iuti si semintele prajite.
4. Se adauga condimentele pisate peste cartofi si se amesteca bine astfel incat condimentele sa se distribuie cat mai uniform. Se adauga capsunile si germenii de fasole mung si ¼ lingurita de sar.
5. Se aranjeaza frunzele de slata in patru farfurii si se distribuie deasupra amestecul de legume.
Sfaturi.
Atentie: fumul de ardei iute este extrem de iritant pentru caile respiratorii. Evitati sa inhalati, sau sa mirositi direct aromele ce se degaja din tigaia cu condimente.

No comments:

Post a Comment