Aceasta este o salata creata de
cheful american de origine indiana Raghavan Iyer. El este recunoscut pentru
maiestria in utilizarea condimentelor. In
preparatele sale creaza un echilibru pe de o parte intre cele cinci gusturi si
senzatia de arsura data de ardeiul iute, iar pe de alta parte intre texturile
diferitelor alimente utilizate. Sursa:
EatingWell Magazine, May 2020
Preparare:
25 minute
Total
: 25 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 167 kcalorii;
7.6 g grasimi; 0.6 g grasimi saturate; 367 mg sodiu. 646 mg potasiu; 23 g
carbohidrati; 3.9 g fibre alimentare; 5 g zahar; 3.9 g proteine; 1244 IU
vitamina A; 46 mg vitamina C; 63 mcg acid folic; 34 mg calciu; 1 mg fier; 26 mg
magneziu;
Ingrediente
·
2 lingurite seminte de
coriandru
·
1 lingurita
seminte de chimion
·
2 cartofi
de marime medie, curatati si taiati in cuburi cu latura de cca 2,5 cm
·
¾ lingurita
sare de mare
·
1 ½ cana
capsuni, taiate in sferturi
·
¼ cana frunze de
coriandru
·
2 linguri
suc de lime
·
Frunze
de salata pentru servit
Preparare
1. Se incinge o tigaie mare (din fonta, sau una din
tabla neagra), la foc mediu-mare. Se adauga ardeiul iute, samintele de
coriandru si cele de chimion. Se prajesc uscat, scuturand tigaia frecvent, timp
de 1 – 2 minute, sau pana cand ardeii incep sa se innegreasca iar semintele
devin maron-roscat. Se transfera intr-un castronel.
2. Se adauga in tigaie uleiul si se
incinge la foc mediu-mare, pana incepe sa fumege. Se adauga cardofii si ½ lingurita
de sare. Se gatesc timp de 8 – 12 minute, anestecand din cand in
cand, pana cand s-au patruns si au devenit crocanti la exterior. Se transfera
intr-un castron.
3. Intre timp se mojareaza fin (sau se
rasnesc) ardeii iuti si semintele prajite.
4. Se adauga condimentele pisate peste
cartofi si se amesteca bine astfel incat condimentele sa se distribuie cat mai
uniform. Se adauga capsunile si germenii de fasole mung si ¼ lingurita de sar.
5. Se aranjeaza frunzele de slata in
patru farfurii si se distribuie deasupra amestecul de legume.
Sfaturi.
Atentie: fumul de ardei
iute este extrem de iritant pentru caile respiratorii. Evitati sa inhalati,
sau sa mirositi direct aromele ce se degaja din tigaia cu condimente.
No comments:
Post a Comment