Despre mancarea
Thailandeza vom vorbi cu alta ocazie. Astazi insa voi taifasui despre salata de
pui, un preparat extrem de versátil care poate fi preparat intr-un sir nesfarsit
de combinatii. Este o solutie pentru folosirea resturilor de friptura
ramasa din ziua precedente. Este o solutie cand nu ai timp de gatit. Este o
solutie pentru a pune pe massa um preparat echilibrat din atat din punct de
vedere nutritional cat si al gustului. Pentru a
pregati o astfel de salata, avem de urmat 4 pasi, dupa cum urmeaza:
1. Fiind vorba
despre o salata de pui, primul ingrediente este puiul. Poate proveni din
friptura sau gratarul pregatit cu o zi inainte. Poate fi cumparat gata gatit de
la raioanele specializate din supermarket. Poate fi gatit in casa prin orice
metoda va este la indemana (in cuptor, pe gratar, in tigaie sau fiert). Se lasa
sa se raceasca si se desface in fasii, cu o furculita. Pentru a obtine o
structura mai crocanta, fasiile obtinute se pot rumeni in tigaie. In reteta
care urmeaza voi folosi piept de pui pe care il voi fierbe la foc mic intr-un amestec
de supa de pui si vin aromatizat cu ierburi aromate.
2. Al doilea pas
este prepararea unui dressing. Pentru a taia din calorii eu folosesc de obicei un
amestec de iaurt grecesc cu maioneza (ambele light) la care adug ceapa tocata,
suc de lamaie, sare, piper. Pentru a obtine o aroma specifica adaug ierburi aromate
(busuioc, chives, coriandru, marar,menta, patrunjel, tarhon) si/sau sosuri (pasta de anchoa, sos usturoi, Gochujang, Sos de ardei iute, Miso, Pesto, sos dulce de ardei iute)
3. Pentru a avea
um preparat echilibrat se adauga legume si/ sau fructe tocate (mar, avocado,
ardei gras, broccoli, morcov, conopida, telina, jicama, gulie, ceapa
verde), intregi sau injumatatite (rucola, rosii cherry, boabe de porumb, fructe
uscate, struguri, fasole verde, mazare, pastai de mazare, spanac) sau feliate
(farza, kale, ridichi).
4. Si intodeauna
dupa ce am asamblat salata in farforie o presar cu de bacon sau prosciuto prajit
si sfaramat, branza sfaramata, ierburi aromate, nori prajit si sfaramat, ceapa
verde taiat adiagonal, alune sau nuci prajite sau seminte prajite.
Preparare: 35 minute
Total : 1 ora Numar de portii: 6
Nutritie
Pe portie : 336 kcal, 22 g proteine, 10.9 g grasimi (2.7 g
grasimi saturate), 34 g carbohidrati, 5 g fibre alimentare, 482 mg sodiu
IngredientePentru pui:
- 3 cani fond de pui
- 1 cana vin alb sec
- 1 ceapa esalota mare, taiata in jumatati
- 3 crengute de cimbru proaspat
- 1 frunza de dafin
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita boabe de piper
- 2 piepti de pui (cca 500 g fiecare), cu os si piele.Pentru salata:
- ½ cana iaurt grecesg light
- ⅓ cana maioneza
- 2 linguri ceapa esalota tocata
- 2 lingurite suc de lamaie
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper rasnit
- 3 cani carne de pui gatita, desfacuta in fasii sau tocata
- 1 cana varza chinezeasca toccata (feliata) in fasii subtiri
- ½ cana ardei gras rosu, tocat
- 3 linguri alune cashew, prajite si tocate
2. Intre timp se combina intr-un castron
pentru salata maioneza cu yaurt, ceapa esalota, sosul de ardei iute, sucul de
lamaie, sare si piper.
3. Se adauga carnea de pui gatita, varza
chinezeasca si arediul gras.
4. Se serveste la temperatura camerei
sau racita in frigider cca. 2 ore, presarata cu alune cashew prajite si
sfaramate.
Sfaturi.
Poate fi pastrata in frigider pana la 3
zile.
No comments:
Post a Comment