Azi vom povesti foarte pe scurt despre o minunatie de dressing pentru salata: Green Goddess Dressing. A fost creat la
Palace Hotel din San Francisco, un hotel de lux deschis (sau mai bine zis
re-deschis) pe 19 Decembrie 1909, si recunoscut azi ca unul dintre cele mai
bune hoteluri din lume.
In 1923, Chef Philip Roemer prepara un dressing
special in cinstea actorului George Arliss, care a fost gazduit in Palace Hotel
in perioada cand a jucat in piesa lui William Archer, “The Green Goddess”. Se
crede ca a fost inspirit de un dressing care se prepara la curtea regelui Louis
XIII, dar care acompania anghila. Sursa: EatingWell Magazine, May
2019.
Preparare: 35 minute
Timp total: 35 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 391
caloriei; 19 g grasimi; 5.2 g grasimi saturate; 14 mg colesterol; 791 mg sodiu.
214 mg potasiu; 40.2 g carbohidrati; 6.6 g fibre alimentare; 6 g zahar; 12.9 g
proteine; 7186 IU vitamina A; 62 mg vitamina C; 37 mcg acid folaic; 280 mg
calciu; 4 mg fier; 29 mg magneziu;
Ingrediente
Humus de masline
·
1 cutie naut, scurs de lichid
·
1/2 cana de masline kalamata, fara
samburi
·
1/3 cana tahini
·
2 linguri de ulei d emasline extra virgin
·
3 linguri suc de lamaie
·
1/2 lingurita fulgi de ardei iute (se pot
omite, pentru copii)
·
1/4 lingurita
chimion pisat
Dresing verde din ierburi aromate
·
1 cana maioneaza lighy
·
¾ cana iaurt grecesc
·
⅓ cana Frunze de patrunjel, tocate
·
⅓ cana tarhon proaspat, tocat
·
¼ cana chives
proaspat, tocat
·
2 linguri suc proaspat de lamaie
·
1 lingura otet de
orez
·
1 fileu de anchoa
·
1 catel de usturoi, tocatclove garlic, chopped
·
1 praf de ardei de cayenne
·
sare
·
piper negru proaspat rasnit
Rulouri
·
4 tortilla (20 cm diametru)
·
60 g branza Cheddar, taiata julien
·
1 ⅓ cana Frunze de spanac tanar (baby)
·
1 cana ardei rosu taiat julien
·
1 cana germeni de broccoli
·
1 cup varza rosie toccata subtire
·
1 cup morcovi taiate julien
Preparare
1. Pentru numus se pun toate
componentele in vasul unui robot de bucatarie
si se proceseaza pana cand se obtine un amestec cremos. Daca este prea
groasa, se adauga cate o lingurita de apa, pana cand se obtine consistente
dorita.
2. Pentru dressing se pub toate
ingredientle intr-un blender si se amesteca pana se obtine un amestec omocen si
cremos.
3. Se unge fiecare tortilla cu cate ¼
cana de humus. Se aseaza deasupra, cam pe mai putin de 3 sferturi din
suprafata, branza, frunzele de spanac, ardei, germeni, varza si morcov. Se
ruleaza fiecare tortila si se fixeaza cu scobitori. Se inveleste cat mai strans
fiecare rulou cu folie de aluminiu, si se pun la rece pentru o jumatate de ora.
No comments:
Post a Comment