Desi se presupune ca “Fish Taco” facea parte din alimentatia
populatiei aztece, ceea ce avem azi este un preparat inventat recent in Baja,
zon maxicana a peninsulei California. Mai exact in San Felipe sau Ensenada. Gurile rele
spun ca ar fi fost adus de pescarii japonezi ajunsi in zona Mexicului in anii ’50
– ’60. Cel mai cunoscut este Fish Tacos de la Tacos
Fénix din Ensenada, drschis in 1970. Sursa: Diabetes Self-Management Magazine, May/June 2020
Preparare: 25 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie (2 Tacos (1/3 cana de umplutura pentru
fiecare)): 243 calorii; 4 g grasimi; 1 g grasimi saturate; 25 g proteine; 28 g
carbohidrati; 87 mg colesterol; 5 g fibre alimentare; 334 mg sodiu.
Ingrediente
·
3/4 lingurita chilli pisat
·
500 g
peste mare (ex peste spada, ton, somon, sturion, rechin) sau peste cu
carne alba cu cat mai putine oase (ex. dorada, biban de mare, merlucius, macrou)
·
1/2 cana sos salsa
·
2 cani varza rosie, taiata fideluta
·
1/4 cana smantana 12% grasime
·
4 linguri Frunze proaspete de coriandru,
tocate
·
8 tortila de 15 cm in diametru (6-inch) incalzite
Preparare
1. Se incinge gratarul (cel cu carbuni,
sau de la aragaz, sau electric – in functie de dotari shi chef). Se pune
pestele intr-o tava si se asezoneaza pestele cu praful de chilli. Se toarna oeste
peste ¼ cana de salsa si se lasa sa se marineze timp de 10 minute.
2. Intre timp se amesteca intr-um
castron varza cu ¼ de cana de salsa ramas, smantana si 2 linguri de frunze de
coriandru.
3. Se frige pestele pe gratar la
temperatura medie, acoperit, cu partea cu salsa deasupra timp de 8 – 10 minuye,
au pana cand pestele este opac la centru si incepe sa se desfaca in fasii
atunci cand este intepat cu o furculita.
4. Se desface pestele bucati mai mici. Se
imcalzesc tortilas pe gratar si se umplu cu peste si mixtura de varza. Se
presara deasupra frunzr de coriandru si se serveste.
No comments:
Post a Comment