Sunday, 17 May 2020

TACOS CU PESTE FRIPT LA GRATAR


Desi se presupune ca “Fish Taco” facea parte din alimentatia populatiei aztece, ceea ce avem azi este un preparat inventat recent in Baja, zon maxicana a peninsulei California. Mai exact in San Felipe sau Ensenada. Gurile rele spun ca ar fi fost adus de pescarii japonezi ajunsi in zona Mexicului in anii ’50 – ’60. Cel mai cunoscut este Fish Tacos de la Tacos Fénix din Ensenada, drschis in 1970Sursa: Diabetes Self-Management Magazine, May/June 2020




Preparare: 25 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 4


Nutritie
Pe portie   (2 Tacos (1/3 cana de umplutura pentru fiecare)): 243 calorii; 4 g grasimi; 1 g grasimi saturate; 25 g proteine; 28 g carbohidrati; 87 mg colesterol; 5 g fibre alimentare; 334 mg sodiu.

Ingrediente
·          3/4 lingurita chilli pisat
·          500 g  peste mare (ex peste spada, ton, somon, sturion, rechin) sau peste cu carne alba cu cat mai putine oase (ex. dorada, biban de mare, merlucius, macrou)
·          1/2 cana sos salsa
·          2 cani varza rosie, taiata fideluta
·          1/4 cana smantana 12% grasime
·          4 linguri Frunze proaspete de coriandru, tocate
·          8 tortila de 15 cm in diametru (6-inch) incalzite
Preparare
1. Se incinge gratarul (cel cu carbuni, sau de la aragaz, sau electric – in functie de dotari shi chef). Se pune pestele intr-o tava si se asezoneaza pestele cu praful de chilli. Se toarna oeste peste ¼ cana de salsa si se lasa sa se marineze timp de 10 minute.


2. Intre timp se amesteca intr-um castron varza cu ¼ de cana de salsa ramas, smantana si 2 linguri de frunze de coriandru.
3. Se frige pestele pe gratar la temperatura medie, acoperit, cu partea cu salsa deasupra timp de 8 – 10 minuye, au pana cand pestele este opac la centru si incepe sa se desfaca in fasii atunci cand este intepat cu o furculita.
4. Se desface pestele bucati mai mici. Se imcalzesc tortilas pe gratar si se umplu cu peste si mixtura de varza. Se presara deasupra frunzr de coriandru si se serveste.

No comments:

Post a Comment