Wednesday, 6 May 2020

CHILAQUILES CU AVOCADO SI OUA OCHIURI


Chilaquiles este o mancare traditionala mexicana care foloseste tortila intarita, ramasa de la o masa anterioara. Se prepara din bucati de torila peste care se toarna salsa, uneori amstecata cu carne de pui gatita si desfacuta in fasii, gatite la foc mic pana cand tortila incepe sa se inmoaie. Se orneaza rondele de ceapa si felii de avocado. Se serveste ca mic dejun sal “brunch” alaturi de fasole, oua sau vita. Guacamole este nelipsit de langa acest preparatSource: Diabetic Living Magazine, 2016


Preparare: 20 minute
Timp total: 40 minute
Numar de portii: 2

Nutritie
Pentru o portie: 240 calorii; 12 g grasimi; 2.8 g grasimi saturate; 186 mg colesterol; 579 mg sodiu. 305 mg potasiu; 23.8 g carbohidrati; 6.5 g fibre alimentare; 6 g zahar; 9.8 g proteine; 889 IU vitamina A; 14 mg vitamina C; 48 mcg acid folaic; 49 mg calciu; 1 mg fier; 22 mg magneziu.
Ingrediente
·          3 tortilla (15 cm in diametru), taiate in fasii de 1 cm latime, sau in triunghiuri
·          ½ cana salsa
·          ½ cana (100 - 120 g) ardei iute verde tocat marunt
·          ¼ lingurita sare
·          Spray de uley de masline pentru gatit
·          2 oua
·          ½ cana avocado, tocat mare
·          ¼ cana frunze froaspete de coriandru
·          2 linguri ceapa rosie, tocata (sau taiata rondele)
·          segmente de lime pentru servit
Preparare

1. Se incinge cuptorul la 180 ˚C. Se imprastie bucatile de tortilla pe o tava de copt. Se coc in cuptor timp de 10 – 12 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute (dupa ce s-au racit, ar trebui sa devina crocante).
2. Se impart bucatile de tortila in doua vase termorezistente (care pot fi folosite in cuptor) de cca 0.5 l fiecare. Se amesteca intr-un caston salsa, cu ardeiul iute si sarea. Se toarna peste bucatile de tortila si se dau la cuptor pentru 10 – 15 minute, sau pana cand totul s-a incalzit uniform iar tortillas incepe sa se inmoaie.
3. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie si se prepara ochiurile, mai mult sau mai putin facute, dub bunul plac.
4. Se scot vasele din cuptor, se aseaza pe fiecare dine le cate un ou bucati de avocado si ceapa. Se presara cu frunze proaspete de coriandru si se serveste cu segmente de lime.

No comments:

Post a Comment