Chilaquiles este o mancare traditionala
mexicana care foloseste tortila intarita, ramasa de la o masa anterioara. Se prepara din bucati de torila peste care se toarna salsa, uneori
amstecata cu carne de pui gatita si desfacuta in fasii, gatite la foc
mic pana cand tortila incepe sa se inmoaie. Se orneaza rondele de ceapa si
felii de avocado. Se serveste ca mic dejun sal “brunch” alaturi de fasole, oua
sau vita. Guacamole este nelipsit de langa acest preparat. Source: Diabetic Living Magazine,
2016
Preparare: 20 minute
Timp total: 40 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie: 240 calorii; 12 g grasimi; 2.8 g grasimi saturate; 186 mg colesterol; 579
mg sodiu. 305 mg potasiu; 23.8 g carbohidrati; 6.5 g fibre alimentare; 6 g zahar;
9.8 g proteine; 889 IU vitamina A; 14 mg vitamina C; 48 mcg acid folaic; 49 mg
calciu; 1 mg fier; 22 mg magneziu.
Ingrediente
·
3 tortilla (15 cm in diametru), taiate
in fasii de 1 cm latime, sau in triunghiuri
·
½ cana salsa
·
½ cana (100 - 120 g) ardei iute verde tocat marunt
·
¼ lingurita sare
·
Spray de uley de masline pentru gatit
·
2 oua
·
½ cana avocado, tocat mare
·
¼ cana frunze froaspete de coriandru
·
2 linguri ceapa rosie, tocata (sau
taiata rondele)
·
segmente de lime pentru servit
Preparare
1. Se incinge cuptorul la 180 ˚C. Se imprastie bucatile de tortilla pe o tava de copt. Se
coc in cuptor timp de 10 – 12 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se
scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute (dupa ce s-au
racit, ar trebui sa devina crocante).
2. Se impart bucatile de tortila in doua vase
termorezistente (care pot fi folosite in cuptor) de cca 0.5 l fiecare. Se
amesteca intr-un caston salsa, cu ardeiul iute si sarea. Se toarna peste
bucatile de tortila si se dau la cuptor pentru 10 – 15 minute, sau pana cand
totul s-a incalzit uniform iar tortillas incepe sa se inmoaie.
3. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie si se
prepara ochiurile, mai mult sau mai putin facute, dub bunul plac.
4. Se scot vasele din cuptor, se aseaza pe fiecare dine
le cate un ou bucati de avocado si ceapa. Se presara cu frunze proaspete de
coriandru si se serveste cu segmente de lime.
No comments:
Post a Comment