Monday, 25 May 2020

HAMBURGERI VEGETALI CU SOS UMAMI


Am adaugat putina sfecla rosie data pe razatoare pentru a crea aparenta de carne. Decoratii dupa imaginatia fiecaruia, sau inlocuiti chiflele cu o slata mare. Source: EatingWell Magazine, May 2020




Preparare: 40 minute
Total : 40 ora
Numar de portii: 4

Nutritie
Pe portie : 498 kcal.; 23.5 g grasimi; 2.2 g grasimi saturate; 787 mg sodiu. 523 mg potasium; 60.8 g carbohidrati; 9.7 g fiber; 6 g zahar; 14.1 g proteine; 71 IU vitamina A; 3 mg vitamina C; 67 mcg acid folic; 112 mg calciu; 4 mg fier; 134 mg magneziu;

Ingrediente
·           ⅔ cana miez de nuca
·          1 cutie de 425 g boabe de naut conservate
·           1 ½ cana de quinoa gatita
·           3 linguri Sos Umami (vezi reteta pe blog)
·           3 linguri amidon de cartofi
·           2 linguri sfecla rosie rasa pe razatoarea fina
·           ¾ lingurita sare de mare
·           ¼ lingurita piper proaspat rasnit
·           2 linguri ulei de canola (sau orice alt ulei vegetal)
·           4 chifle pentru hamburgari, din faina integrala, toast (prajite)

Preparare
1. Se toaca nucile intr-un procesor alimentar, astfel incat sa se obtina o textura grosiera. Se desarta intr-un castronel si se pun deoparte. Se pune in procesor o cana de boabe de naut si 1 ½ lingura din lichidul in care a fost conservat. Se proceseaza pana se se obtine o pasta cu o textura mai rugoasa. Se desarta in bolul cu nuci. Se adauga quinoa, sosul umami, amidonul de cartofi, sfecla rosie, sare si piper. Se amesteca pentru a se omogeniza.
2. Se formeaza 4 chiftele (cca ¾ cana fiecare). Se incinge otigaie de fonta, sal o tigaie antiaderente la foc mediu-mare. Se adauga uleiul. Cand incepe as fumege se adauga in tigaie chiftelele. Se gatesc intorcandule de pe o parte pe cealalta timp de 5-10 minute, sal pana sunt foarte bine rumentie si crocante. Se transfera pe un gratar de sarma si se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute. Se servesc montate intre doua jubatati de chifla pentru hamburger, decorate dupa inspiratia fiecaruia.
Sfaturi.
Compozitia se poate pregati in avans si pastra in frigider pana la 2 zile.

No comments:

Post a Comment