Am adaugat putina sfecla rosie data
pe razatoare pentru a crea aparenta de carne. Decoratii dupa imaginatia fiecaruia, sau
inlocuiti chiflele cu o slata mare. Source: EatingWell Magazine, May 2020
Preparare:
40 minute
Total
: 40 ora
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 498 kcal.;
23.5 g grasimi; 2.2 g grasimi saturate; 787 mg sodiu. 523 mg potasium; 60.8 g
carbohidrati; 9.7 g fiber; 6 g zahar; 14.1 g proteine; 71 IU vitamina A; 3 mg
vitamina C; 67 mcg acid folic; 112 mg calciu; 4 mg fier; 134 mg magneziu;
Ingrediente
·
⅔ cana miez de nuca
·
1 cutie de 425 g boabe de naut
conservate
·
1 ½ cana
de quinoa gatita
·
3 linguri
amidon de cartofi
·
2 linguri
sfecla rosie rasa pe razatoarea fina
·
¾ lingurita
sare de mare
·
¼ lingurita piper
proaspat rasnit
·
2 linguri
ulei de canola (sau orice alt ulei vegetal)
·
4 chifle
pentru hamburgari, din faina integrala, toast (prajite)
Preparare
1. Se toaca nucile intr-un procesor
alimentar, astfel incat sa se obtina o textura grosiera. Se desarta intr-un
castronel si se pun deoparte. Se pune in procesor o cana de boabe de naut si 1 ½
lingura din lichidul in care a fost conservat. Se proceseaza pana se se obtine
o pasta cu o textura mai rugoasa. Se desarta in bolul cu nuci. Se adauga
quinoa, sosul umami, amidonul de cartofi, sfecla rosie, sare si piper. Se amesteca
pentru a se omogeniza.
2. Se formeaza 4 chiftele (cca ¾ cana
fiecare). Se incinge otigaie de fonta, sal o tigaie antiaderente
la foc mediu-mare. Se adauga uleiul. Cand incepe as fumege se adauga in
tigaie chiftelele. Se gatesc intorcandule de pe o parte pe cealalta timp de
5-10 minute, sal pana sunt foarte bine rumentie si crocante. Se transfera pe un
gratar de sarma si se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute. Se servesc montate
intre doua jubatati de chifla pentru hamburger, decorate dupa inspiratia
fiecaruia.
Sfaturi.
Compozitia se poate pregati in avans si
pastra in frigider pana la 2 zile.
No comments:
Post a Comment