In aceasta salata am
pus alaturi orzul specific european cu ardeiul jalapeno din zona Mexicului si
cu varza Bok Choy din bucataria chineza intr-o fuziune culinara potrivita ca
garnitura pentru pui sau peste, dar care poate fi consumata si de sine statator. Sursa: EatingWell Magazine, May/June
2018
Preparare: 55 minute
Timp total: 55 minute
Numar de portii: 8
Nutritie
Per Serving (1 cana): 256 calorii; 17 g
grasimi; 2.2 g grasimi saturate; 263 mg sodiu. 362 mg potasiu; 22.2 g carbohidrati;
6.4 g fibre alimentare; 5 g zahar; 5.3 g proteie; 2730 IU vitamina A; 54 mg
vitamina C; 39 mcg acid folic; 81 mg calciu; 3 mg fier; 50 mg magneziu; 1 g zahar
adaugat;
Ingrediente
·
2 cani de apa
·
¾ cana orz
·
4 bucati de ardei gars,
verde
·
1 ardei jalapeno
·
½ cana
ulei de masline extra virgin
·
6 linguri de fulgi de
migtale, rumeniti
·
¼ cana
otet sherry (de la eMag, 12.50 RON/250 ml)
·
2 linguri de miere de
albine
·
1 catel de usturoi
·
1 lingurita sare
·
½ lingurita paprika iute
·
½ lingurita piper negru
rasnit
·
4 bok choy (350 g), taiat
pe lungime in jumatati (se gaseste cand si cand la Mega Image)
·
3 canni
de mazare sugar snap, curatata (se gaseste la Mega Image, cand si cand)
·
½ cup ceapa rosie, feliata
subtire
·
⅓ cana
Frunze proaspete de menta, tocate
·
5 ridichj, curatate si
feliate subtire
Preparare
1. Se fierbe orzul, conform
instructiunilor de pe ambalaj (de regula se pune la fiert cu 2 cani de apa. Dupa
ce da in clocot, se reduce focul si se lasa sa fiarba acopert, la foc mic timp
de 40-50 miute, sau pana s-a inmuiat si a absorbit tot lichidul. Daca este
nevoie, se mai adauga apa.) Se scurge excesul de apa si se desarta intr-o tava
tapetata cu hartie de copt sa se raceasca.
2. Intre timp se coc ardeii grasi si
jalapeno. Se curata te pielite, samburi su cotoare si se mun in vasul unui
procesor alimentar. Se adauga 7 linguri de ulei de masline, migdalele, otet,
ulei, miere, usturoi, sare, paprika si piper. Se proceseaza pana se omtine un
piure omogen.
3. Se aseaza pe gratar jumatatile de
bok choi cu partea taiata spre jar (sau spre broiler, daca se gatesc in cuptor)
si se frig 5-8 minute.
4. Se amesteca orzul cu sosul salsa si
se imparte in farfurii. Se pun deasupra jumatatile de bok choi,
pastaile de mazare, rondele de ceapa rosie, felii de ridiche si frunze de menta.
No comments:
Post a Comment