Friday 15 May 2020

SALATA DE ORZ CU MAZARE, BOK CHOY SI SOS SALSA DE ARDEI VERZI


In aceasta salata am pus alaturi orzul specific european cu ardeiul jalapeno din zona Mexicului si cu varza Bok Choy din bucataria chineza intr-o fuziune culinara potrivita ca garnitura pentru pui sau peste, dar care poate fi consumata si de sine statator. Sursa: EatingWell Magazine, May/June 2018






Preparare: 55 minute
Timp total: 55 minute
Numar de portii: 8

Nutritie
Per Serving   (1 cana): 256 calorii; 17 g grasimi; 2.2 g grasimi saturate; 263 mg sodiu. 362 mg potasiu; 22.2 g carbohidrati; 6.4 g fibre alimentare; 5 g zahar; 5.3 g proteie; 2730 IU vitamina A; 54 mg vitamina C; 39 mcg acid folic; 81 mg calciu; 3 mg fier; 50 mg magneziu; 1 g zahar adaugat;
Ingrediente
·          2 cani de apa
·         ¾ cana orz
·         4 bucati de ardei gars, verde
·         1 ardei jalapeno
·         ½ cana ulei de masline extra virgin
·         6 linguri de fulgi de migtale, rumeniti
·         ¼ cana otet sherry (de la eMag, 12.50 RON/250 ml)
·         2 linguri de miere de albine
·         1 catel de usturoi
·         1 lingurita sare
·         ½ lingurita paprika iute
·         ½ lingurita piper negru rasnit
·         4 bok choy (350 g), taiat pe lungime in jumatati (se gaseste cand si cand la Mega Image)
·         3 canni de mazare sugar snap, curatata (se gaseste la Mega Image, cand si cand)
·         ½ cup ceapa rosie, feliata subtire
·         ⅓ cana Frunze proaspete de menta, tocate
·         5 ridichj, curatate si feliate subtire

Preparare
1. Se fierbe orzul, conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula se pune la fiert cu 2 cani de apa. Dupa ce da in clocot, se reduce focul si se lasa sa fiarba acopert, la foc mic timp de 40-50 miute, sau pana s-a inmuiat si a absorbit tot lichidul. Daca este nevoie, se mai adauga apa.) Se scurge excesul de apa si se desarta intr-o tava tapetata cu hartie de copt sa se raceasca.
2. Intre timp se coc ardeii grasi si jalapeno. Se curata te pielite, samburi su cotoare si se mun in vasul unui procesor alimentar. Se adauga 7 linguri de ulei de masline, migdalele, otet, ulei, miere, usturoi, sare, paprika si piper. Se proceseaza pana se omtine un piure omogen.
3. Se aseaza pe gratar jumatatile de bok choi cu partea taiata spre jar (sau spre broiler, daca se gatesc in cuptor) si se frig 5-8 minute.
4. Se amesteca orzul cu sosul salsa si se imparte in farfurii. Se pun deasupra jumatatile de bok choi, pastaile de mazare, rondele de ceapa rosie, felii de ridiche si frunze de menta.

No comments:

Post a Comment