Sunday 31 May 2020

FRIGARUI DE PORC CU ANANAS


In seara asta mi-am propus un barbecue ce ma poarta cu gandul spre Vietnam. Aroma tropiacala data de anans se inpleteste cu aroma sosului de peste sepecifica orientului indeprtat. Si de data asta fara ardei iute! Cred ca cei mici vor fi incatntati. Source: Diabetic Living, 2019


Preparare: 20 minute
Total :  30 ora
Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 382 kcal, 30 g proteine, 3 g grasimi (1 g grasimi saturate), 55 g carbohidrati, 8 g fibre alimentare, 203 mg sodiu
Ingrediente

  •   4 linguri de zahar brun
  •   60ml (1/4 cana) otet de mere
  •   1 lingurita sos de peste
  •   400g muschiulet de porc (sau file), curatat de grasime si taiat in cuburi
  •   1/2 ananas, curatat de coaja si de partea tare de la interior, taiat in bucati
  •   1 ardei gras verde, taiat in patratele
  •   4 cepe verzi, taiate in 4 segmente egale ca lungime
  •   Frunze de coriandrui pentru servit
  •   160g (3/4 cup) ores basmatic, gatit conform instructiunilor de pe ambalaj, pentru servit.
  •   140g pastai de fasole verde, gatite in abur (sau blansate), pentru servit.
  •   2 morcovi, taiati ce metisoarele de chibrit, gatite in abur, sau blansati, pentru servit.
     
    Preparare
1. Se incinnge gratarul. Se pun frigaruile de lemn intr.-o tava pentru a se hidrata, timp de minim 20 minute.

2. Intre timp se incalzeste la foc mic, intr-o craticioara, otetul si zaharul, pna ce zaharul s-a dizolvat complet. Se incorporeaza sosul de peste. Se adauga carnea de porc si se amesteca bine, astfel incat toate bucatelele as se acopere cu lichid.

3. Insira pe frigarui bucatile de carne alternand cu bucati de anans, ardei verde si ceapa verde.

4. Se gatesc frigaruile pe gratar cca 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana cand carnea s-a patruns. Se aseaza frigaruile pe um platou si se presara (optional) cu frunze de coriandru. Se serveste alaturi de orez balsamic si legume gatite la abur.


No comments:

Post a Comment