Friday 15 May 2020

TACOS CU MUSCHI DE VITA SI SALSA DE CAPSUNI


Taco este o mancare specific Mexicana care consta dintr-o foaie de tortilla de marimea unei palme pe care se pun diferite umputuri, si care apoi se indoaie. In ce priveste istoria acestui preparat parerile sunt extrem de impartite. In timp se unii il dateaza inaintea ocuparii  Mexicului de catre spanioli ( pe la 2520), alti istorici culinari il considera un meniu al minerilor secolului XIX care lucrau in exploatarile de argint. Indiferebt care este adevarul, astazi taco a intrat in patrimoniul culinar universal putand fi gasit de la chioscuri stardale pana la localuri cu preturi exorbitante unde un taco poate costa  25'000 $Sursa: EatingWell Magazine, May 2019



Preparare: 30 minute
Timp total: 30 minute
Numar de portii: 4


Nutritie
Per Serving   (2 tacos + 1/4 cana salsa): 339 calorii; 10.1 g grasimi; 2.9 g grasimi saturate; 70 mg colesterol; 380 mg sodiu. 699 mg potasium; 34.6 g carbohidrati; 5.7 g fibre alimentare; 8 g sugar; 28.4 g protein; 93 IU vitamin a iu; 55 mg vitamin c; 47 mcg folate; 96 mg calcium; 3 mg iron; 79 mg magnesium; 1 g added sugar;
Ingrediente
·          500 g carne de vita (muschi, vrabioara, fleica)
·          ¾ lingurita piper negru rasnit
·          ½ lincurita sare
·          2 lingurite ulei de masline (sau de canola)
·          2 cani de capsuni proaspete, bine coapte, tocate
·          Coaja rasa si sucul de la 1 lime
·          1 lingura otet balsamic
·          1 lingurita de miere de albine
·          ½ cana ceapa esalota toccata fin
·          1 lingura Frunze de menta tocate
·         1 lingura Frunze de coreandru, tocate plus extra pentru servit
·          8 tortila (de porumb daca se poate) incalzite
·          Segmante de lime pentru servit

Preparare
1. Se condimenteaza carnea cu cate ¼ de lingurita de sare si piper. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare de fonta. Se adauga carnea si se gateste timp de 3-4 minute, pana cand incepe sa se arda usor. Se intoarce pe partea cealaltesi se gateste ince 3-4 minute, sau pana cand temperatura masurata cu un termometru pentru carne atinge valoarea de 49 °C (pentru medium rare). Se transfera pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.
2. Intre timp, se combina capsunile cu suc se coaja de lime, otey, miere si restol de ½ lingurita de piper si ¼ lingurita de sare. Se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 10 minute, sa se amestece atomele..
3. Se taie carnea in felii subtiri. Se amesteca ceapa, menta si coreandrul cu mixtura de capsuni. Se impart feliile de carne si salsa peste foile de tortilla. Se servesc alaturi de segmante de lime si extra coriandru.

Notes (Link-uri utile)

Cum gătim carnea de vită

https://www.lauralaurentiu.ro/diverse/articole/cum-gatim-carnea-de-vita.html

No comments:

Post a Comment