Aceasta
mancare usor de preparat adduce o nota de prospetime cu o aroma usor cítrica.
Nu are cum sa nu va placa. Source:
Diabetic Living, 2019
Preparare: 20 minute
Total : 30 minute Numar de portii: 4
Nutritie
Pe portie : 418 kcal, 36 g proteine, 24 g grasimi (7 g grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 9 g fibre alimentare, 99 mg sodiu.
Ingrediente
- 4 x 150g fileuri de somon, curatate de piela si de oase
- 8 cani de legume proaspete freliate (de axemplu morcovi, fasole verde, dovlecel sau zucchini, ciuperci si/sau ardei gras)
- 3 cepe verzi guratate si foliate pe diagonala
- 1 Lingura de frunze proaspete de oregano tocate (sau o lingurita de oregano uscat, pisat)
- 2 lingurite coaja rasa de portocala
- 4 catei de usturoi taiati in jumatati
- piper negru proaspat rasnit
- 4 lingurite de ulei de masline
- 1 portocala feliata subtire
- 4 crengute de oregano proaspat (optional)
1. Se incinge cuptorul la 160°C. Se
taie din hartie de copt patru patrate cu latura de 45 cm. Se indoaie fiecare
patrat in doua, astfel incat sa se puna in evidenta una din axele patratului.
2. Daca se folosesc morcovi sau fasole
verde, se oparesc in apa clocotita timp de 2 minute, sau cat sa se inmoaie, dar
sa ramana « al dente ». Se scurg bine de apa si se usuca cu
prosoape de hartie. Se amesteca intr.-um castron legumele feliate cu ceapa
verde, oregano, coaja de portocala, usturoi si piper. Se distribuie
in mod egal intre cele 4 patrate de hartie, asezandule pe centrul uneia din
jumatati.
3. Se aseaza deasupra legumelor cate o bucata de somon. Se stropeste cu cate o lingurita de ulei de masline. Se aseaza deasupra feliile de portocala. Se impacheteaza alimentele in foaia de hartie de copt, avand grije as rasucim bine marginile incat as se obtina o inchidere etansa si uniforma. La sfarsitul operatiei de impachetare, pachetelele ar trebui sa arate ce o semilunar.
4. Se pun pachetelele in cuptor,
asezate pe o tava de copt si se gatesc cam 10 minute pentru fiegare cm de
grosime al fileurilor te peste (de exemlu 20 minute pentru fileuri de 2 cm
grosime.) Se cresteaza un pachet in “x” pentru a se incerca pestele. Daca s-a
facut, se transfera pachetelele pe un platou si se orneaza optional cu crengute
de orégano.
No comments:
Post a Comment