Aceasta reteta rapida su cu putine
ingredient este special gandita pentru acele zile aglomerate, in care te
intorci acasa foarte tarziu, iar prepararea cinei pare a dura o vesnicie; sau
pentru o zi in carepur si simplu nu ai chef de bucatari. Soursa:
Diabeties Self-Management.
Preparare: 20 minute
Timp total: 05 minute
Numer de portii: 4
Nutritie
Pentru o portie: 251 calorii; 5 g
grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 30 g proteine; 23 g carbohidrati; 70
mg colesterol; 3 g fibre alimentare; 338 mg sodiu.
Ingrediente
·
3 lingurite ulei de masline
·
4 fleuri piept de curcan (cca. 120 g fiecare)
·
½ lingurita cimbru uscat
·
½ lingurita sare
·
½ lingurita piper negru rasnit
·
1 seapa mica, toccata
·
1 catel de usturoi, tocat foarte marunt
·
1 cana supa de pui
·
¾ cana amestec de fructe deshidratate
(stafide, merisor, caise, …)
·
4 masline verzi umlute cu ardei, taiate pe
lungime in fasiute subtiri.
Preparare
·
1. Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, mare, la
foc iute. Se presara fileurile de curcan cu cimbru, sare si piper. Se aseaza in
tigaia incinsa si se gatesc timp de 6 – 8 minute, sau pana cand s-au rumenit..
Se scot pe o farfurie si se tin la cald.
·
2. Se adauga in tigaie uleiu ramas (1 lingurita). Se adauga ciapa si se
gateste la foc mediu, amestecand frcvent
timp de 3 minute, sau pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si se
continua sa se gateasca cca 1 minut. Se adauga supa de pui, fructele
deshiddratate,i fasiutele de maslina si restul de piper (1/4 lingurita). Se
gateste 4 minute, sau pana cand sosul
s-a ingrosat suficient.
·
3. Se distribuie fileurile de piept de curcan in farfurii si se stropeste
cu sosul de fructe.
No comments:
Post a Comment