Wednesday 1 April 2020

FILEU DE CURCAN CU SOS DE FRUCTE DESHIDRATATE.


Aceasta reteta rapida su cu putine ingredient este special gandita pentru acele zile aglomerate, in care te intorci acasa foarte tarziu, iar prepararea cinei pare a dura o vesnicie; sau pentru o zi in carepur si simplu nu ai chef de bucatari. Soursa: Diabeties Self-Management.




Preparare: 20 minute
Timp total: 05 minute
Numer de portii: 4


Nutritie


Pentru o portie:  251 calorii; 5 g grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 30 g proteine; 23 g carbohidrati; 70 mg colesterol; 3 g fibre alimentare; 338 mg sodiu.

Ingrediente



·       3 lingurite ulei de masline
·       4 fleuri piept de curcan (cca. 120 g fiecare)
·       ½ lingurita cimbru uscat
·       ½ lingurita sare
·       ½ lingurita piper negru rasnit
·       1 seapa mica, toccata
·       1 catel de usturoi, tocat foarte marunt
·       1 cana supa de pui
·       ¾ cana amestec de fructe deshidratate (stafide, merisor, caise, …)
·       4 masline verzi umlute cu ardei, taiate pe lungime in fasiute subtiri.

Preparare

·         1. Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, mare, la foc iute. Se presara fileurile de curcan cu cimbru, sare si piper. Se aseaza in tigaia incinsa si se gatesc timp de 6 – 8 minute, sau pana cand s-au rumenit.. Se scot pe o farfurie si se tin la cald.
·         2. Se adauga in tigaie uleiu ramas (1 lingurita). Se adauga ciapa si se gateste la foc mediu, amestecand frcvent  timp de 3 minute, sau pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si se continua sa se gateasca cca 1 minut. Se adauga supa de pui, fructele deshiddratate,i fasiutele de maslina si restul de piper (1/4 lingurita). Se gateste 4 minute, sau pana cand  sosul s-a ingrosat suficient.
·         3. Se distribuie fileurile de piept de curcan in farfurii si se stropeste cu sosul de fructe.

No comments:

Post a Comment