Un mic dejun sanatos, cu jumari de
oua ridicate la un nivel superior prin adaus de pastrav afumat si Frunze
proaspete de spanac. Source: EatingWell
Magazine, March/April 2017
Preparare: 15 minute
Timp total: 15 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie: (cca ¾ cana): 243 Calorii; 16.7 g grasimi; 4.3 g gtasimi saturate; 379
mg colesterol; 455 mg sodiu. 280 mg potasiu; 3.9 g carbohidrati; 0.5 g fibre
alimentare; 1 g zahar; 19 g proteine; 2096 IU vitamina A; 3 mg echivalent niacina
(vitamina B3); 5 mg vitamina C; 80 mcg folati; 94 mg calciu; 2 mg fier; 28 mg
magnesiu;
Ingrediente
·
4 oua mari
·
2 linguri lapte degresat
·
¼ lingurita piper rasnit
·
un praf de sare
·
2 lingurite ulei de
seminte de struguri sau ulei de avocado
·
2 linguri
ceapa esalota tocata marunt
·
½ cana fileu de pastrav afumat (cca 50
g)
·
1 cana Frunze proaspete de spanac,
tocate
Preparare
·
1. Se bat ouale impreuna cu lapte, piper
si sare.
·
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie
antiaderenta de marime medie. Se adauga esalta si se prajeste amestecand
continuu, timp de 1 – 2 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga
ouale si se reduce flacara la mediu spre mic. Se lasa sa se prajeasca, cam 30
de secunde, sau pana cand ouale incep sa se intareasca. Se presara cu bucati de
somon. Se gatesg in continuare, la foc mic, cam 2 – 4 minute, amestecand ouale usor
cu o spatule de silicon, pana cand sunt aproape facute . Se adauga si se
incorporeaza spancul . Se tigaia de pe foc si se acopera cu un capac etans. Se
lasa acoperita timp de 1-2 minute, sau pana cand spanacul s-a inmuiat.
No comments:
Post a Comment