Wednesday, 22 April 2020

JUMARI DE OUA CU PASTRAV AFUMAT SI SPANAC


Un mic dejun sanatos, cu jumari de oua ridicate la un nivel superior prin adaus de pastrav afumat si Frunze proaspete de spanac. Source: EatingWell Magazine, March/April 2017




Preparare:  15 minute
Timp total: 15 minute
Numar de portii: 2

Nutritie

Pentru o portie:  (cca ¾ cana):  243 Calorii; 16.7 g grasimi; 4.3 g gtasimi saturate; 379 mg colesterol; 455 mg sodiu. 280 mg potasiu; 3.9 g carbohidrati; 0.5 g fibre alimentare; 1 g zahar; 19 g proteine; 2096 IU vitamina A; 3 mg echivalent niacina (vitamina B3); 5 mg vitamina C; 80 mcg folati; 94 mg calciu; 2 mg fier; 28 mg magnesiu;

Ingrediente



·          4 oua mari
·          2 linguri lapte degresat
·          ¼ lingurita piper rasnit
·          un praf de sare
·         2 lingurite ulei de seminte de struguri sau ulei de avocado
·         2 linguri ceapa esalota tocata marunt
·          ½ cana fileu de pastrav afumat (cca 50 g)
·          1 cana Frunze proaspete de spanac, tocate

Preparare

·         1. Se bat ouale impreuna cu lapte, piper si sare.
·         2. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta de marime medie. Se adauga esalta si se prajeste amestecand continuu, timp de 1 – 2 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga ouale si se reduce flacara la mediu spre mic. Se lasa sa se prajeasca, cam 30 de secunde, sau pana cand ouale incep sa se intareasca. Se presara cu bucati de somon. Se gatesg in continuare, la foc mic, cam 2 – 4 minute, amestecand ouale usor cu o spatule de silicon, pana cand sunt aproape facute . Se adauga si se incorporeaza spancul . Se tigaia de pe foc si se acopera cu un capac etans. Se lasa acoperita timp de 1-2 minute, sau pana cand spanacul s-a inmuiat.

No comments:

Post a Comment