Tuesday 21 April 2020

BRIOSE CU RUBARBA SI FULGI DE OVAZ


Rubarba e acrișoară, fără prea mult parfum, dar e foarte sănătoasă și conferă deserturilor o notă răcoritoare. Ideea e că trebuie s-o ajutăm cu arome puternice.
 Source: Diabetic Living Magazine




Preparare:  20 minute
Timp total: 45 minute
Numar de portii: 12



Nutritie

Pentru o portie:  (1 briosa):  181 calorii; 5.1 g grasimi; 0.6 g grasimi saturate; 1 mg colesterol; 180 mg sodiu. 76 mg potasiu; 29.8 g carbohidrati; 2.7 g fibre; 11 g zaharr; 4.8 g proteine; 137 IU vitamina A; 1 mg vitamina C; 18 mcg folati; 66 mg calciu; 1 mg fier; 7 mg magnesiu

Ingrediente



·          Spray de ulei de masline pentru uns tava pentru briose
·          1 ¾ cana fulgi de ovaz
·          ¾ cana faina integrala
·          ½ cana faina alba pentru cozomaci
·          ½ cup zahar brun
·          1 lingurita praf de copt
·          ½ lingurita bicarbonate de sodiu
·          ¼ lingurita sare
·         ¾ cana lapte batut
·          2 oua, batute
·          2 linguri ulei de floarea soarelui sau canola
·          1 lingurita extract de vanilie
·          1 cana rubarba, toccata marunt
·          1 lingura de zahar brun
·          ½ lingurita de praf de scortisoara
·          ¼ cana miez de nuca, tocat

Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 180 ˚C. Se aseaza cosulete de hartie intr-o tava pentru copt 12 briose. Se stropesc cosuletele de hartoe cu sprai de ulei.
·         2. Se proceseaza intr-un blender mic ¾ cana de fulgi de ovaz, pana se transforma in faina. Se transfera intr-un bol mai mare. Se adauga inca ¾ cana de folgi de ovaz, faina integrala si cea alba, ½ caa de zahr brun, praful de copt, bicarbontul de sodiu si sarea.\
·         3. In alt bol se amesteca laptele batut, ouale uleiul si vanilia. Se adauga rubarba tocata marunt. Se face o gropita in mixtura de faina in care se rastoarna compozitia de rubarba. Se amesteca usor, cat sa se umezeasca toata faina. Se imparte in mod egal in cele 12 forme ale tavii pentru briose. Ar trebui ca formele sa fie umplute cam pe trei sferturi din inaltime.
·         4. Pentru toping, se prepara ceea ce se cheama streusel (denumire provenita din germana si care inseamna un amestec crocant de cereale zahar, caramel sau miere si arome). Se amesteca restul de fulgi de ovaz cu miezul de nuca, zahar si scortisoara. Se imprastie peste aluatul asezat in tava pentru briose.
·         Se coace in cuptor timp de 20-22 minute sau pana cand testul cu scobitoarea arata ca briosele s-au copt. Se racesc in tava timp de 5 minute. Se scot din tava si servesc calde.

No comments:

Post a Comment