Rubarba e
acrișoară, fără prea mult parfum, dar e foarte sănătoasă și conferă deserturilor
o notă răcoritoare. Ideea e că trebuie s-o ajutăm cu arome puternice.
Source:
Diabetic Living Magazine
Preparare: 20 minute
Timp total: 45 minute
Numar de portii: 12
Nutritie
Pentru o portie: (1 briosa): 181 calorii; 5.1 g grasimi; 0.6 g grasimi saturate; 1 mg
colesterol; 180 mg sodiu. 76 mg potasiu; 29.8 g carbohidrati; 2.7 g fibre; 11 g
zaharr; 4.8 g proteine; 137 IU vitamina A; 1 mg vitamina C; 18 mcg folati; 66
mg calciu; 1 mg fier; 7 mg magnesiu
Ingrediente
·
Spray de ulei de masline pentru uns
tava pentru briose
·
1 ¾ cana fulgi de ovaz
·
¾ cana faina integrala
·
½ cana faina alba pentru cozomaci
·
½ cup zahar brun
·
1 lingurita praf de copt
·
½ lingurita bicarbonate de sodiu
·
¼ lingurita sare
·
¾ cana lapte batut
·
2 oua, batute
·
2 linguri ulei de floarea soarelui sau
canola
·
1 lingurita extract de vanilie
·
1 cana rubarba, toccata marunt
·
1 lingura de zahar brun
·
½ lingurita de praf de scortisoara
·
¼ cana miez de nuca, tocat
Preparare
·
1. Se incinge cuptorul la 180 ˚C. Se
aseaza cosulete de hartie intr-o tava pentru copt 12 briose. Se stropesc
cosuletele de hartoe cu sprai de ulei.
·
2. Se proceseaza intr-un blender mic ¾
cana de fulgi de ovaz, pana se transforma in faina. Se transfera intr-un bol
mai mare. Se adauga inca ¾ cana de folgi de ovaz, faina integrala si cea alba,
½ caa de zahr brun, praful de copt, bicarbontul de sodiu si sarea.\
·
3. In alt bol se amesteca laptele batut,
ouale uleiul si vanilia. Se adauga rubarba tocata marunt. Se face o gropita in
mixtura de faina in care se rastoarna compozitia de rubarba. Se amesteca usor,
cat sa se umezeasca toata faina. Se imparte in mod egal in cele 12 forme ale
tavii pentru briose. Ar trebui ca formele sa fie umplute cam pe trei sferturi
din inaltime.
·
4. Pentru toping, se prepara ceea ce se
cheama streusel (denumire provenita din germana si care inseamna un amestec
crocant de cereale zahar, caramel sau miere si arome). Se amesteca restul de
fulgi de ovaz cu miezul de nuca, zahar si scortisoara. Se imprastie peste
aluatul asezat in tava pentru briose.
·
Se coace in cuptor timp de 20-22 minute
sau pana cand testul cu scobitoarea arata ca briosele s-au copt. Se racesc in
tava timp de 5 minute. Se scot din tava si servesc calde.
No comments:
Post a Comment