Sunt cateva sute
sau mii de versiuni de supe de rosii disponibile care de abia asteapta sa fie
descoperite. Deci cu ce vine in plus
aceasta retea ? In primul rand cu un continut redus de sodiu. Am redus cantitatea de smantana la doar doua
linguri de smantana light. Si se preteaza foarte bine la a fi
preparata in avans si congelata pentru vre-o trei saptamani. Source: Diabetic Living, 2018
Preparare: 15 minute
Timp total: 65 minute
Numer de portii: 6
Nutritie
Pentru o portie : 171
Cal; 8 g proteine; 7 g grasimi (4 g grasimi saturate); 18 g carbohidrati; 2 g
fibre alimentare; 319 mg sodiu.
Ingrediente
·
1kg rosii foarte coapte, curatate de seminte
si taiate in sferturi
·
1_1/2 cana ardei rosu taiat in bucati mari.
·
250ml (1 cana) supa de legume
·
1/2 ceapa rosie, taiata in sferturi
·
1/4 cana de Frunze de busuioc, tocate
·
2 linguri de smantana pentru gatit 15% grasime
·
1 lingura miere
·
4 felii de paine integrala
·
4 felii de branza (mozzarella sau cheddar sau
alta branza care se topeste usor)
Preparare
·
1. Se incinge
cuptorul la 190°C Se asezam rosiile, ardeiul si ceapa intr-o tava. Acum se pot adauga
ceva arome (usturoi,frunze de orégano, busuioc). Se stropeste cu putin ulei si se da la cuptor
pentru 30 minute. Dupa acest timp legumele sunt putin patrunse. Se
adauga supa de legume si se lasa in cuptor inca 20 minute, pana cand sunt
complet fierte.
·
2. Se pun
legumele intr-un blender si se mixeaza pana cand se ajunge la consistente
dorita. Daca supa este prea groasa, se mai adauga supa calda. Se adauga
smantana si mierea.
·
3. Intre
timp, se aseaza cate doua felii de branza intre doua felii de paine. Se gatesc
intr.-um sandwich-maker (sau la grillul cuptorului) pana cand painea s-a
rumenit iar branza incepe as se topeasca. Se lasa as se raceasca putin si se taie in patratele.
·
4. Se serveste
supa de rosii cu crutoane cu branza si frunze proaspete de busuioc.
No comments:
Post a Comment