Wednesday, 8 April 2020

SUPA CREMA DE ROSII


Sunt cateva sute sau mii de versiuni de supe de rosii disponibile care de abia asteapta sa fie descoperite.  Deci cu ce vine in plus aceasta retea ? In primul rand cu un continut redus de sodiu.  Am redus cantitatea de smantana la doar doua linguri de smantana light. Si se preteaza foarte bine la a fi preparata in avans si congelata pentru vre-o trei saptamani.   Source: Diabetic Living, 2018




Preparare: 15 minute
Timp total: 65 minute
Numer de portii: 6

Nutritie

Pentru o portie :  171 Cal; 8 g proteine; 7 g grasimi (4 g grasimi saturate); 18 g carbohidrati; 2 g fibre alimentare; 319 mg sodiu.

Ingrediente 

·       1kg rosii foarte coapte, curatate de seminte si taiate in sferturi
·       1_1/2 cana ardei rosu taiat in bucati mari.
·       250ml (1 cana) supa de legume
·       1/2 ceapa rosie, taiata in sferturi
·       1/4 cana de Frunze de busuioc, tocate
·       2 linguri de smantana pentru gatit 15% grasime
·       1 lingura miere
·       4 felii de paine integrala
·       4 felii de branza (mozzarella sau cheddar sau alta branza care se topeste usor)


Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 190°C Se asezam rosiile, ardeiul si ceapa intr-o tava. Acum se pot adauga ceva arome (usturoi,frunze de orégano, busuioc). Se  stropeste cu putin ulei si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa acest timp legumele sunt putin patrunse. Se adauga supa de legume si se lasa in cuptor inca 20 minute, pana cand sunt complet fierte.
·         2. Se pun legumele intr-un blender si se mixeaza pana cand se ajunge la consistente dorita. Daca supa este prea groasa, se mai adauga supa calda. Se adauga smantana si mierea.
·         3. Intre timp, se aseaza cate doua felii de branza intre doua felii de paine. Se gatesc intr.-um sandwich-maker (sau la grillul cuptorului) pana cand painea s-a rumenit iar branza incepe as se topeasca. Se lasa as se raceasca putin si se taie in patratele.
·         4. Se serveste supa de rosii cu crutoane cu branza si frunze proaspete de busuioc.

No comments:

Post a Comment