Monday, 6 April 2020

CHIFTELE DE SOMON


Consumul de peste gras este recomandat de cel putin doua ori pe saptamana, datorita nivelului ridicat de acizi grasi Omega-3, fiind benefic pentru sanatate, prin scaderea nivelului de triglyceride, prevenirea bolilor de inima, reducerea tensiunii arteriale si minimalizarea riscului de ateroscleroza.   Source: Diabetic Living, 2018


Preparare: 20 minute
Timp total: 30 minute
Numer de portii: 4

Nutritie


Pentru o portie :  502 Cal; 33 g proteine; 19 g grasimi (6 g grasimi saturate);, 47 g carbohidrati; 3 g fibre alimentare; 491 mg sodiu.

Ingrediente


·       550g fileu de somon, dezosat si fara piele
·       1_1⁄4 Lingura pasta de curry rosie
·       O bucata mica de ghimbur, rasa (cca ½ lingura)
·       1 lingurita sos de soia
·       Frunzele de la 1 legatura de coreandru, jumatate din din ele tocate
·       1 lingura ulei de orez
·       210g (1 cup) ores basmati fiert conform istructiunilor de pe ambalaj
·       1 castravete mic, taiat pe lungime in felii subtiri (cu o mandolin, sau un curatitor de cartofi)
·       1 morcov mic, curatat si taiat pe lungime in felii subtiri (cu o mandolin sau un curatitor de cartofi
·       Felii de lamaie, pentru servit.

 Preparare

·         1. Se proceseaza intr-un robot de bucatarie bucatile de somon, pasta de curry, ghimburul ras, sosul de soia si frunzele tocate de coriandru, pana cand somunul este tocat grosier. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza 4 chiftele.
·         2.  Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc chiftelele, cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au rumenit la exterior si sunt gatite sufficient la interior.
·         3. Se servesc gu garniture de orez, castravete si morcov stropite cu vinegreta de arahide si menta (http://taifasuri.blogspot.com/2020/04/vinegreta-de-arahide-si-menta-proaspata.html)


NOTE:

Ca alternativa, se pot servi chiftelele cu salata de andive, samburi de rodie si branza feta.

No comments:

Post a Comment