Consumul de
peste gras este recomandat de cel putin doua ori pe saptamana, datorita
nivelului ridicat de acizi grasi Omega-3, fiind benefic pentru sanatate, prin
scaderea nivelului de triglyceride, prevenirea bolilor de inima, reducerea
tensiunii arteriale si minimalizarea riscului de ateroscleroza. Source: Diabetic Living,
2018
Preparare: 20 minute
Timp total: 30 minute
Numer de portii: 4
Nutritie
Pentru o portie : 502
Cal; 33 g proteine; 19 g grasimi (6 g grasimi saturate);, 47 g carbohidrati; 3
g fibre alimentare; 491 mg sodiu.
Ingrediente
·
550g fileu de somon, dezosat si fara piele
·
1_1⁄4 Lingura pasta de curry rosie
·
O bucata mica de ghimbur, rasa (cca ½ lingura)
·
1 lingurita sos de soia
·
Frunzele de la 1 legatura de coreandru,
jumatate din din ele tocate
·
1 lingura ulei de orez
·
210g (1 cup) ores basmati fiert
conform istructiunilor de pe ambalaj
·
1 castravete mic, taiat pe lungime
in felii subtiri (cu o mandolin, sau un curatitor de cartofi)
·
1 morcov mic, curatat si taiat pe lungime in
felii subtiri (cu o mandolin sau un curatitor de cartofi
·
Felii de lamaie, pentru servit.
Preparare
·
1. Se proceseaza
intr-un robot de bucatarie bucatile de somon, pasta de curry, ghimburul ras,
sosul de soia si frunzele tocate de coriandru, pana cand somunul este tocat
grosier. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza 4 chiftele.
·
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se
prajesc chiftelele, cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-au rumenit
la exterior si sunt gatite sufficient la interior.
·
3. Se servesc
gu garniture de orez, castravete si morcov stropite cu vinegreta de arahide si
menta (http://taifasuri.blogspot.com/2020/04/vinegreta-de-arahide-si-menta-proaspata.html)
NOTE:
Ca alternativa, se
pot servi chiftelele cu salata de andive, samburi de rodie si branza feta.
No comments:
Post a Comment