Thursday 16 April 2020

VINEGRETA CU OTET BALSAMIC SI AROMA DE LEURDA SI PORTOCALA.


Frunzele fragede de leurda dau acestei vinegrete o aroma fina si pofticioasa de usturoi, balansata in mod spectaculos de parfumul cojii de portocalala. Se potriveste de minune la o salata cu somon sau creveti, sau se poate folosi ca marinada pentru fleica de vita.  Sursa: EatingWell Magazine, March/April 2016



Preparare: 5 minute
Timp total: 5 minute
Numar de portii: 12

Nutritie



Pentru o portie (1/2 cana):  174 Cal; 6.6 g grasimi (3 g grasimi saturate); 193 mg colesterol; 77 mg sodiu; 169 mg potasiu; 22.6 g carbohidrati (22 g zahar); 6.2 g proteine; 448 IU vitamina A; 30 mcg folati; 150 mg calciu ; 13 mg magneziu;

Ingrediente


·       ½ cana ulei de masline extravirgin
·       ¼ cana otet balsamic
·       2 lingurite Frunze de leurda sau chives tocate foarte marunt (sum e mm)
·       1 lingurita coaja de lamiae ( curatata de pe portocala cu acea scula speciala care o scoate sub forma de firicele, sau un curator de cartofi, sau rasa – Vezi nota)
·       ¾ lingurita sare

 

Preparare

·         1. Se combina intr-un borcan cu capac uleiul cu otet, leurda (sau chives), coaja de portocala si sare. Se agita bine, pana cand toate ingredientele s-au combinat.

 

NOTE:

Trei moduri de a produce coaja de portocale sunt descrise aici: https://www.wikihow.com/Zest-an-Orange



NUTRITIE:

Per Portie (1 lingura): 89 calorii; 9.3 g grasimi (din gare 1.3 g grasimi saturate); 147 mg sodiu; 7 mg potasiu; 1 g carbohidrati; 1 g sugar; 4 IU vitamin a Au; 2 mg calciu; 1 mg magneziu;


No comments:

Post a Comment