Frunzele fragede
de leurda dau acestei vinegrete o aroma fina si pofticioasa de usturoi,
balansata in mod spectaculos de parfumul cojii de portocalala. Se
potriveste de minune la o salata cu somon sau creveti, sau se poate folosi ca
marinada pentru fleica de vita. Sursa:
EatingWell Magazine, March/April 2016
Preparare: 5 minute
Timp total: 5 minute
Numar de portii: 12
Nutritie
Pentru o
portie (1/2 cana): 174 Cal; 6.6 g grasimi (3 g
grasimi saturate); 193 mg colesterol; 77 mg sodiu; 169 mg potasiu; 22.6 g
carbohidrati (22 g zahar); 6.2 g proteine; 448 IU vitamina A; 30 mcg folati;
150 mg calciu ; 13 mg magneziu;
Ingrediente
·
½ cana ulei de masline extravirgin
·
¼ cana otet balsamic
·
2 lingurite Frunze de leurda sau chives tocate
foarte marunt (sum e mm)
·
1 lingurita coaja de lamiae ( curatata
de pe portocala cu acea scula speciala care o scoate sub forma de firicele, sau
un curator de cartofi, sau rasa – Vezi nota)
·
¾ lingurita sare
Preparare
·
1. Se combina
intr-un borcan cu capac uleiul cu otet, leurda (sau chives), coaja de portocala
si sare. Se agita bine, pana cand toate ingredientele s-au combinat.
NOTE:
Trei moduri de a
produce coaja de portocale sunt descrise aici: https://www.wikihow.com/Zest-an-Orange
NUTRITIE:
Per Portie (1 lingura): 89 calorii; 9.3 g grasimi (din gare 1.3 g grasimi
saturate); 147 mg sodiu; 7 mg potasiu; 1 g carbohidrati; 1 g sugar; 4 IU
vitamin a Au; 2 mg calciu; 1 mg magneziu;
No comments:
Post a Comment