Pinwheel cake este un desert din
categoria fursecurilor, care au marele avantaj ca se pot pregati in avans si au
timp de valabilitate destul de mare. In mare, se face o rulada dintr-o foaie de
aluat unsa cu o umplutura, se se taie in felii transversale care se coc in
cuptor. Combinatia dintre aroma dulce a gemului de caise cu
textutura crocanta a fisticului o face delicioasa. Dar atentie,
nu-i un desert din care poti manca mult odata. Sursa: Diabetes
Self-Management, Aprilie 2019
Preparare: 25 minute + 20 minute racire
Timp total: 60 minute
Numar de portii: 64
Nutritie
Pentru o
portie: (1 pinweel): 45 calorii; 5 g carbohidrati; 1 g proteine; 3 g grasimi
( 1 g grasimi saturate ); 3 mg colesterol; 34 mg sodiu; 1 g fibre alimentare;
Ingrediente
·
1 pachet (225 g) crema de branza light
·
1/2 cana unt, la temperatura camerei
·
2 cani de faina de grau alba
·
3 linguri de gem de caise fara zahar
adaugat
·
1 lingura apa
·
2 linguri zahar
·
1/4 lingurita praf de scortisoara
·
1/2 cana fistic prajit, tocat marunt
·
Spray de ulei de masline
Preparare
·
1. Se
pune crema de branza intr-un bol si se bate cu un mixer electric, la viteza
mica, timp de 30 secunde, sau pana cand de vine spumoasa. Se incorporeaza untul
iar la urma faina, in trei transe. Se imparte aluatul obtinut in doua, se
modeleaza in forma de cilindri, se invelesc cu folie de plastic si se pun in
frigider pentru 20 minute.
·
2. Se incinge cuptorul 180 ˚C. Se coc semintele de fistic timp de 5 – 7 miute,
amestecand frecvent, pana se rumenesc. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie
pentru copt.
·
3. Se subtiaza gemul de caise cu o lingura de apa. Intr-um bol separat se
amesteca zaharul si scortisoara.
·
4. se intinde fiecare portie de aluat in cate o foaie dreptunghiulara cu
dimensiunile de 30 x 25 cm. Se ung cu gem de caise. Se presara pe fiecare foaie cate 1 ½ lingura
mixtura de zahar si cate o jumatate din cantitatea de fistic. Se taie fiecare
foaie, pe lungime, in doua. Se obtin 4 foi cu dimensiunile de 300 x 12.5 cm. Se
ruleaza pe lungime fiecare foaie si se taie in cate 16 felii. Se obtin in total 64 de
piese. Se aseaza pe tava pregatita pentru copt, se ung cu sprai de ulei si se
presara cu reztul de zahar si scortisoara.
·
5. Se coc timp de 16 minute, sau pana cand s-au rumenit. Se scot din cuptor si se lasa
2 minute sa se racoreasca in tava, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca
complet asezate pe un gratar de sarma.
No comments:
Post a Comment