Sunday, 19 April 2020

PINWHEEL CAKE CU FISTIC.


Pinwheel cake este un desert din categoria fursecurilor, care au marele avantaj ca se pot pregati in avans si au timp de valabilitate destul de mare. In mare, se face o rulada dintr-o foaie de aluat unsa cu o umplutura, se se taie in felii transversale care se coc in cuptor. Combinatia dintre aroma dulce a gemului de caise cu textutura crocanta a fisticului o face delicioasa. Dar atentie, nu-i un desert din care poti manca mult odata.   Sursa: Diabetes Self-Management, Aprilie 2019




Preparare: 25 minute + 20 minute racire
Timp total: 60 minute
Numar de portii: 64

Nutritie


Pentru o portie:  (1 pinweel):  45 calorii; 5 g carbohidrati; 1 g proteine; 3 g grasimi ( 1 g grasimi saturate ); 3 mg colesterol; 34 mg sodiu; 1 g fibre alimentare;

Ingrediente


·       1 pachet (225 g) crema de branza light
·       1/2 cana unt, la temperatura camerei
·       2 cani de faina de grau alba
·          3 linguri de gem de caise fara zahar adaugat
·          1 lingura apa
·          2 linguri zahar
·          1/4 lingurita praf de scortisoara
·          1/2 cana fistic prajit, tocat marunt
·          Spray de ulei de masline

Preparare

·         1. Se pune crema de branza intr-un bol si se bate cu un mixer electric, la viteza mica, timp de 30 secunde, sau pana cand de vine spumoasa. Se incorporeaza untul iar la urma faina, in trei transe. Se imparte aluatul obtinut in doua, se modeleaza in forma de cilindri, se invelesc cu folie de plastic si se pun in frigider pentru 20 minute.
·         2. Se incinge cuptorul 180 ˚C. Se coc semintele de fistic timp de 5 – 7 miute, amestecand frecvent, pana se rumenesc. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt.
·         3. Se subtiaza gemul de caise cu o lingura de apa. Intr-um bol separat se amesteca zaharul si scortisoara.
·         4. se intinde fiecare portie de aluat in cate o foaie dreptunghiulara cu dimensiunile de 30 x 25 cm. Se ung cu gem de caise. Se presara pe fiecare foaie cate 1 ½ lingura mixtura de zahar si cate o jumatate din cantitatea de fistic. Se taie fiecare foaie, pe lungime, in doua. Se obtin 4 foi cu dimensiunile de 300 x 12.5 cm. Se ruleaza pe lungime fiecare foaie si se taie in cate 16 felii. Se obtin in total 64 de piese. Se aseaza pe tava pregatita pentru copt, se ung cu sprai de ulei si se presara cu reztul de zahar si scortisoara.
·         5. Se coc timp de 16 minute, sau pana cand s-au rumenit. Se scot din cuptor si se lasa 2 minute sa se racoreasca in tava, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca complet asezate pe un gratar de sarma.

No comments:

Post a Comment