Tuesday 7 April 2020

SALATA DE ANDIVE CU SAMBURI DE RODIE SI BRANZA FETA


Este o salata care se asorteaza cu zilele de primavara mai putin insorite.   Source: Diabetic Living, 2018




Preparare: 10 minute
Timp total: 10 minute
Numer de portii: 6


Nutritie


Pentru o portie :  83 Cal; 5 g proteine; 5 g grasimi (3 g grasimi saturate);, 3 g carbohidrati; 2 g fibre alimentare; 650 mg sodiu.

Ingrediente

 

·       3 andive, fronzele separate
·       100g Frunze de valeriana (sau cresom, daca se gaseste)
·       1 rodie (semintele de la)
·       3 linguri ulei de masline extravirgin
·       1 lingura otet din vin rosu
·       140g branza feta, sfaramata

Preparare

·         1. Se rup frunzele de andive si se aseaza intr-un bol pentru salata impreuna cu frunzele de valeriana.
·         2. Se dau prin sita ¼ din samburii de rodie, si se colecteaza sucul rezultat.
·         3.  Se amesteca sucul de rodie cu ulei si otet. Se adauga piper macinat, dupa gust.
·         4. Se toarna dressingul peste frunzele de andive. Se adauga restul de seminte de rodie si branza feta sfaramata. Se amesteca si se serveste imediat.

No comments:

Post a Comment