Vorbim aici de o
salata pe cat de aspectoasa pea tat de gustoasa. E genul de salata pe care o
asezi cu mandrie in mijlocul mesei, si care va disparea mai repede decat orice
alt preparat de pe masa: Source Diabetic Living, 2015
Preparare: 15 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 6
Nutritie
Pentru o
portie : 227 Cal; 11 g grasimi (3 g grasimi
saturate); 12 mg colesterol; 386 mg sodiu; 767 mg potasiu; 29 g carbohidrati (5
g zahar, 9 g fibre alimentare); 11 g protein; 4179 IU vitamin A; 35 mg vitamin
C; 121 mcg folati; 232 g calciu; 2 mg fier.
Ingrediente
·
2 tortillas (din porumb, daca se
poate)
·
Spray de ulei de masline
·
½ cana smantana light
·
¼ cana frunze de coriandru
·
2 linguri lapte degresat
·
1 lingurita ulei de masline
extravirgin
·
1 catel mare de usturoi, zdrobit
·
½ lingurita praf de ardei iute
·
½ lingurita coaja rasa de lime
·
¼ lingurita sare
·
¼ lingurita piper negru
·
6 cani
frunze salata romana, rupte in bucati
·
4 rosii roma (pronisoare), tocate
·
1 cutie
(420 g) fasole neagra, scursa si clatita
·
1 cana boabe de porumb
·
½ cana branza cheddar, rasa (cca 60
g)
·
1 avocado, curatat de coaja si
tocat
·
Frunze proaspete de coriandru
(optional)
Preparare
·
1. Se incinge
cuptorul la 177°C (moderat). Se taie totilla in suvite de 1 cm latime si se
aseaza pe o tava de copt, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se stropesc suvitele de tortilla cu spray de ulei si
se coc timp de 15 – 18 minute, sau pana cand s-au rumenit si au devenit
crocante. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un
gratar.
·
2. Intr-un
castronel se amestecasmantana cu ¼ cana frunze de coreandruy, lapte ulei,
usturoi, preaf te ardei iute, coaja rasa de lime, sare si piper.
·
Se aseaza pe
fundul unui bol din sticla frunzele de salata. Se pune deasupra un strat de
rosii ; se continua cu fasole, porumb, branza si avocado. Se adauga
dressingul, iar la urma fasiile crocante de tortilla. Se poate decora cu cateva
frunze de coriandru.
NOTE:
Pentru a obtine
un gust mai intens, boabele de porumb (din cutie, scurse bine de linichid) pot
fi coapte in cuptor alaturi de suvitele de tortilla.
No comments:
Post a Comment