Saturday 11 April 2020

SALATA IN STRATURI


Vorbim aici de o salata pe cat de aspectoasa pea tat de gustoasa. E genul de salata pe care o asezi cu mandrie in mijlocul mesei, si care va disparea mai repede decat orice alt preparat de pe masa: Source  Diabetic Living, 2015




Preparare: 15 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 6

Nutritie


Pentru o portie :  227 Cal; 11 g grasimi (3 g grasimi saturate); 12 mg colesterol; 386 mg sodiu; 767 mg potasiu; 29 g carbohidrati (5 g zahar, 9 g fibre alimentare); 11 g protein; 4179 IU vitamin A; 35 mg vitamin C; 121 mcg folati; 232 g calciu; 2 mg fier.

Ingrediente


·       2 tortillas (din porumb, daca se poate)
·       Spray de ulei de masline
·       ½ cana smantana light
·       ¼ cana frunze de coriandru
·       2 linguri lapte degresat
·       1 lingurita ulei de masline extravirgin
·       1 catel mare de usturoi, zdrobit
·       ½ lingurita praf de ardei iute
·       ½ lingurita coaja rasa de lime
·       ¼ lingurita sare
·       ¼ lingurita piper negru
·      6 cani frunze salata romana, rupte in bucati
·       4 rosii roma (pronisoare), tocate
·      1 cutie (420 g) fasole neagra, scursa si clatita
·       1 cana boabe de porumb
·       ½ cana branza cheddar, rasa (cca 60 g)
·       1 avocado, curatat de coaja si tocat
·       Frunze proaspete de coriandru (optional)

Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 177°C (moderat). Se taie totilla in suvite de 1 cm latime si se aseaza pe o tava de copt, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se stropesc suvitele de tortilla cu spray de ulei si se coc timp de 15 – 18 minute, sau pana cand s-au rumenit si au devenit crocante. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
·         2. Intr-un castronel se amestecasmantana cu ¼ cana frunze de coreandruy, lapte ulei, usturoi, preaf te ardei iute, coaja rasa de lime, sare si piper.
·         Se aseaza pe fundul unui bol din sticla frunzele de salata. Se pune deasupra un strat de rosii ; se continua cu fasole, porumb, branza si avocado. Se adauga dressingul, iar la urma fasiile crocante de tortilla. Se poate decora cu cateva frunze de coriandru.

NOTE:

Pentru a obtine un gust mai intens, boabele de porumb (din cutie, scurse bine de linichid) pot fi coapte in cuptor alaturi de suvitele de tortilla.

No comments:

Post a Comment