Monday, 13 April 2020

TABBOULEH CU CRUTOANE DE PIEPT DE PUI


Tabbouleh este un preparat Libanez care consta din mult patrunjel tocat si cateva frunze de menta, la care am adaugat cubuete de piept de pui rumenite in tigaie: Source  Diabetic Living Magazine,Spring 2020


Preparare: 40 minute

Timp total: 40 minute
Numar de portii: 6

Nutritie


2020kJ (483 Cal), protein 22g, total fat 21g (sat. fat 3g), carbs 44g, fibre 15g, sodium 233mg

Pentru o portie  (1 1/3 cana):  312 Cal; 20 g  proteina; 16 g grasimi (2 g grasimi saturate); 42 mg colesterol; 25 g carbohidrati (3 g zahar; 5 g fibre alimentare); 449 mg sodiu; 619 mg potasiu.

Ingrediente


·       1 cana grau bulgur
·       1 ½ cana apa
·       6 linguri ulei de masline
·       500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat in cubulete de cca 1.5 cm
·       ½ lingurita praf de usturoi
·       1 lingurita sare
·       2 rosii mar, curatate de seminte si tocate marunt
·       2 fire de ceapa verde, tocate marunt
·       2 cani frunze proaspetede patrunjel, tocate
·       ½ cana Frunze proaspete de menta, tocate
·       4 linguri suc de lamaie

Preparare

·         1. Se pune graul bulgur si apa intr-un vas, si se da in clocot. Se acopera vasul si se reduce flacara si se continua sa se gateasca la temperatura scazuta timp de 10-15 minute, sau pana cand graul a devenit al dente. Se scurge excesul de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se transfera intr-un bol pentru salata.
·         2. Intre timp, se incing la foc mediu 2 linguri de ulei intr-o tigaie anti aderenta, Se adauga cubuletele de piept de pui, usturoi si ½ lingurita de srae. Se gateste, amestecand din cand in cand, timp de 6 minute, sau pana cand puiul s-a rumeit si a devenit usor crocant. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
·         3. Se adauga puiul si uleiul aronmat din tigaie peste bulgur. Se adauga rosiile, ceapa verde, patrunjel si menta Si se amesteca bine, pentru a se uniformiza. Se dizolva restul de ½ lingurita de sare in sucul de lamaie si se amesteca in salata.

No comments:

Post a Comment