Tabbouleh este
un preparat Libanez care consta din mult patrunjel tocat si cateva frunze de menta, la care am adaugat cubuete de piept de pui rumenite in tigaie: Source Diabetic
Living Magazine,Spring 2020
Preparare: 40 minute
Timp total: 40 minute
Numar de portii: 6
Nutritie
2020kJ
(483 Cal), protein 22g, total fat 21g (sat. fat 3g), carbs 44g, fibre 15g, sodium 233mg
Pentru o portie (1 1/3 cana): 312 Cal; 20 g proteina; 16 g grasimi (2 g grasimi saturate);
42 mg colesterol; 25 g carbohidrati (3 g zahar; 5 g fibre alimentare); 449 mg
sodiu; 619 mg potasiu.
Ingrediente
·
1 cana grau bulgur
·
1 ½ cana apa
·
6 linguri ulei de masline
·
500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat
in cubulete de cca 1.5 cm
·
½ lingurita praf de usturoi
·
1 lingurita sare
·
2 rosii mar, curatate de seminte si
tocate marunt
·
2 fire de ceapa verde, tocate marunt
·
2 cani frunze proaspetede patrunjel, tocate
·
½ cana Frunze proaspete de menta, tocate
·
4 linguri suc de lamaie
Preparare
·
1. Se pune
graul bulgur si apa intr-un vas, si se da in clocot. Se acopera vasul si se
reduce flacara si se continua sa se gateasca la temperatura scazuta timp de
10-15 minute, sau pana cand graul a devenit al dente. Se scurge excesul de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se transfera
intr-un bol pentru salata.
·
2. Intre timp,
se incing la foc mediu 2 linguri de ulei intr-o tigaie anti aderenta, Se adauga
cubuletele de piept de pui, usturoi si ½ lingurita de srae. Se gateste,
amestecand din cand in cand, timp de 6 minute, sau pana cand puiul s-a rumeit
si a devenit usor crocant. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
·
3. Se adauga
puiul si uleiul aronmat din tigaie peste bulgur. Se adauga rosiile, ceapa
verde, patrunjel si menta Si se amesteca bine, pentru a se uniformiza. Se dizolva
restul de ½ lingurita de sare in sucul de lamaie si se amesteca in salata.
No comments:
Post a Comment