Wednesday, 15 April 2020

CREMA DE VANILIE


Această cremă de vanilie se potrivește la diverse deserturi, fie cuplată cu bucățele de tort de ciocolată fie ca însoțitor pentru plăcinte, fie între foi de cremeș ori poate fi un desert ea însăși, fără nicio problemă. Sursa: EatingWell Magazine, March/April 2016


Preparare: 20 minute

Timp total: 55 minute + 3 ore racire in frigider
Numar de portii: 8

Nutritie



Pentru o portie (1/2 cana):  174 Cal; 6.6 g grasimi (3 g grasimi saturate); 193 mg colesterol; 77 mg sodiu; 169 mg potasiu; 22.6 g carbohidrati (22 g zahar); 6.2 g proteine; 448 IU vitamina A; 30 mcg folati; 150 mg calciu ; 13 mg magneziu;

Ingrediente


·       8 galbenusuri de ou, la temperature camerei
·       ⅔ cana de zahar (nu se recomanda folosirea de inlocuitori)
·       ½ lingurita extract de vanilie
·       Un praf de sare
·       2 pastai de vanilie
·       3 ½ cani lapte degresat

 

Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 165 ˚C.
·         2. Se freaca bine galbenusurile de ou cu zahar, extract de vanilie si sare, pana cand zaharul s-a inglobat iar compozitia a capatat o textura cremoasa.
·         3. Se despica batoanele de vanile pe lungime, se scot bobitele de vanile cu lama unui cutit si se amesteca in lapte impreuna cu pastaile de vanilie ramase. Se pune laptele la foc mic si se aduce la temperatura de fierbere. Se lasa acoperit vre-o 20 minute pentru a se aromatiza cat mai bine. Se incalzeste din nou laptele si se incorporeaza, putin cate putin in compozitie de galbenus de ou. \
·         4. Se aseaza intr-o tava adnca (cca 5 cm), sau intr-o cratita mai mare 8 forme ceramice pentru copt, cu capacitatea de cca 250 ml (9cm diametru si 4.6 cm inaltime). Se distribuie compozitia de lapte si ou in mod egal in cele 8 forme. Se toarna apa fierbinte in tava, putin peste jumateatea formelor ceramice si se acopera tava, lejer, cu folie de aluminiu.
·         5. Se coace in cuptor pana ce crema se ingroasa, cca 30-35 minute. Se scoate tava din cuptor si se aseaza pe un gratar sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se scot formele din tava, se acopera si se racesc in frigider pentru inca trei ore. Se scot din frigider in momentul servirii. (Se pot pastra in frigider pentru maxim 3 zile).

No comments:

Post a Comment