Această cremă de vanilie se
potrivește la diverse deserturi, fie cuplată cu bucățele de tort de ciocolată
fie ca însoțitor pentru plăcinte, fie între foi de cremeș ori poate fi un
desert ea însăși, fără nicio problemă. Sursa: EatingWell
Magazine, March/April 2016
Preparare: 20 minute
Timp total: 55 minute + 3 ore racire in
frigider
Numar de portii: 8
Nutritie
Pentru o
portie (1/2 cana): 174 Cal; 6.6 g grasimi (3 g
grasimi saturate); 193 mg colesterol; 77 mg sodiu; 169 mg potasiu; 22.6 g
carbohidrati (22 g zahar); 6.2 g proteine; 448 IU vitamina A; 30 mcg folati;
150 mg calciu ; 13 mg magneziu;
Ingrediente
·
8 galbenusuri de ou, la temperature camerei
·
⅔ cana de zahar (nu se recomanda
folosirea de inlocuitori)
·
½ lingurita extract de vanilie
·
Un praf de sare
·
2 pastai de vanilie
·
3 ½ cani lapte degresat
Preparare
·
1. Se incinge cuptorul
la 165 ˚C.
·
2. Se freaca
bine galbenusurile de ou cu zahar, extract de vanilie si sare, pana cand
zaharul s-a inglobat iar compozitia a capatat o textura cremoasa.
·
3. Se despica
batoanele de vanile pe lungime, se scot bobitele de vanile cu lama unui cutit
si se amesteca in lapte impreuna cu pastaile de vanilie ramase. Se pune laptele
la foc mic si se aduce la temperatura de fierbere. Se lasa acoperit vre-o 20
minute pentru a se aromatiza cat mai bine. Se incalzeste din nou laptele si se
incorporeaza, putin cate putin in compozitie de galbenus de ou. \
·
4. Se aseaza
intr-o tava adnca (cca 5 cm), sau intr-o cratita mai mare 8 forme ceramice
pentru copt, cu capacitatea de cca 250 ml (9cm diametru si 4.6 cm inaltime). Se
distribuie compozitia de lapte si ou in mod egal in cele 8 forme. Se toarna apa
fierbinte in tava, putin peste jumateatea formelor ceramice si se acopera tava,
lejer, cu folie de aluminiu.
·
5. Se coace in
cuptor pana ce crema se ingroasa, cca 30-35 minute. Se scoate tava din cuptor
si se aseaza pe un gratar sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se scot
formele din tava, se acopera si se racesc in frigider pentru inca trei ore. Se
scot din frigider in momentul servirii. (Se pot pastra in frigider pentru maxim
3 zile).
No comments:
Post a Comment