Monday, 30 March 2020

ORZO CU MAZARE, PERMESAN SI MENTA.


Acest preparat adauga o nota de prospetime si acompaniaza perfect orice prparat le gratar. Pregatiti-l de cu seara si nu uitati sa-l puneti in cosuletul pentru picnic.  Soursa: Diabetic Living, Spring 2020.




Preparare: 25 minute
Timp total: 25 minute
Numer de portii: 6

Nutritie


Pentru o portie:  (1/2 cana): 173 calorii; 5.9 g grasimi (din care 1.3 g grasimi saturate); 3 mg colesterol; 176 mg sodiu; 140 mg potasiu; 23.6 g carbohidrati; 1.7 g fibre alimentare; 2 g zahar; 6.4 g proteine, 365 IU vitamina A; 12 mg vitamina C; 124 mcg folati; 77 mg calciu; 2 mg fier; 31 mg magneziu.31g carbohidrati (1 g fibre, 17 g zahar); 10 g grasimi (3 g grasimi saturate); 4 g proteine; 47 mg colesterol; 172 mg sodiu; 66 mg potasiu.

Ingrediente


·       1 cana paste tip orzo (180 g)
·       1 ½ cana pastai de mazare verde (proaspete, daca se poate, daca nu congelate si desghetate)
·       1 lamaie
·       ⅓ cana Parmesan proaspat ras
·       ¼ cana Frunze de menta tocate (vezi Nota)
·       2 linguri seminta de pin, prajite
·       1 limgura ulei de masline extra virgin
·       1 lingura oted din vin alb
·       ¼ lingurita sare


Preparare

·         1. Se gateste orzo conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand pastaile de mazare in timpul ultimului minut. Se scurge de excesul de apa, se clateste in apa rece pentru a opri procesul de gatire si se scurge din nou.
·         2. Intre timp, se rade coaja de lamaie si se stoarce sucul. Se amesteca intr-un castron coaja de lamaie, 2 linguri de suc de lamaie si celelalte ingrediente ramase (parmesan, frunze de menta, seminte de pin, ulei, otet, sare). Se adauga orzo si se amesteca pentru a se uniformiza. Se poate acoperi si raci in frigider pana la 4 ore.


NOTE:

Amestecul de orzo si mazare, poate fi tinut racit in frigider pana la 24 ore, si sa se combine cu mixtura de frunze de menta de la pasul 2, inainte de a fi servite.


No comments:

Post a Comment