Dacă
dai o tură prin cămările ori frigiderele românilor înainte de Paști, de Crăciun
ori de Anul Nou, poți să juri că șnițelul e o invenție românească scornită
pentru a face în ciudă mapamondului. Insa singurul fel în care poți să împaci
capra cu varza, adică bucuria de a mânca un șnițel savuros, și mâncatul
sănătos, e șnițelul copt. E simplu de făcut și destul de economic.. Source:
Diabetic Living, 2017
Preparare: 15 minute
Timp total: 30 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie : 483 Cal; 40 g proteine; 13.8 g grasimi (3.2 g
grasimi saturate);, 45 g carbohidrati; 8 g fibre alimentare; 318 mg sodiu.
Ingrediente
·
200g cartofi curatati si taiati pailles (pai),
putin bai grosuti (batoane de 1 cm x 1 cm x 4-5cm.
·
2 linguri malai
·
2 linguri faina integrala
·
2 linguri parmesan ras
·
1 ou (cca 60 g)
·
2 linguri lapte degresat
·
250g piept de pui dezosat si fara piele
·
Spray de ulei de masline
·
2 felii de lamaie, pentru servit
·
Fennel and
parsley salad
·
1 bulb de fenel, guratat si feliat
·
1 tulpina de telina, taiat pe
diagonala
·
1 cana Frunze de patrunjel
·
1 lingura suc proaspat de lamaie
·
1 lingurita ulei de masline
extravirgin
·
1 lingurita mustar integral.
Preparare
·
1. Se incalzeste cuptorul la 210 °C. Se taeteasa tava cuptorului cu
hartie de copt. Se aseaza cartofii in tava intr-un singur strat.Se stropesc cu
spray de ulei si se coc in cuptor timp de 15 – 20 minute, sau pana cand incep
sa se rumeneasca.
·
2. Intre timp, se amesteca intr-o farfurie malaiul cu faina integrala si
parmesan. In alta farfurie, se amestecs oul si laptele. Se feliaza pieptul de
pui. Se aseaza feliile de
piept de pui intre doua foi de hartie de copt si se bat cu un ciocan pentru
snitele pentru a le subtia (7 – 8 mm). Se trec fileurile de pui prin ou iar
apoi prin mixtura de malai si se adauga in tava, linga cartofi. Se acopera cu spray de
ulei si se coc in cuptor inca 5 minute, sau pana cand cartofii au devenit usor
crocanti iar puiul s-a rumenit.
·
3 Intre timp, se amesteca intr-un bol pentru salata fenicul, telina si
patrunjel. Separat, se face o vinegreta din sucu de lamaie, ulei de masline si mustar
si se amesteca cu salata in momentul servirii. Se distribuie puiul, cartofii
pai si salata in doua farfurii si se decoreaza cu cate o felie de lamaie.
NOTE:
Pieptul de pui
poate fi inlocuit cu fileuri de peste cu carne alba. Paneurile de peste se
gatesc timp de 8-10 minute.
No comments:
Post a Comment