Ce vedeți aici e
simplu de făcut, foarte gustos și destul de sănătos. Nucile si
somonul contin acizi grasi Omega 3, cu rol benefic in scaderea colesterolului si
controlul trigliceridelor. Omega 3 se gaseste in general in pestele gras cu mar
fi tonul sau macroul, in semintele de in si in cele de chia. : Source Diabetic
Living Magazine,Spring 2016
Preparare: 20 minute
Timp total: 45 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
342 cal., 15 g total fat (3
g sat. fat, 7 g poly. fat), 67 mg chol., 436 mg sodium, 26 g carb. (6 g fiber, 17
g sugars), 27 g pro
Pentru o portie : 342
Cal; 27 g proteina; 15 g grasimi (3 g
grasimi saturate, 7 g grasimi polinesaturate)); 67 mg colesterol; 26 g
carbohidrati (17 g zahar; 6 g fibre alimentare); 436 mg sodiu;
Ingrediente
·
2 cani zmeura proaspatas
·
3 linguri otet din vin rosu
·
1 lingura miere
·
1 lingura ulei de nuca
·
½ lingurita sare
·
¼ lingurita piper negru, rasnit
·
2 cani rosii cherry
·
4 fileuri de somon (cca 120 g fiecare)
·
1 ceapa rosie, taiata transversal in felii de
cca 1.5
·
4 cani frunze de rucola
·
1⁄4 cana branza feta
·
2
linguri nuci prajite uscat si tocate grosier
Preparare
·
1. Se incinge
gratarul.
·
2. Intre timp,
se spala zmeura, se scurge si se pune intr-o craticioara. Se adauga otet si
miere. Se gateste la temperatura medie amestecand continuu, pna cand fructele
s-au integrat complet in lichid, cca 10 – 12 minute. Se trece prin sita,
presand cu o lingura pentru a se obtin cat mai mult lichid. Se indeparteaza
semitele, iar lichidul obtinut se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu ulei, ¼
lingurita sare si 1/8 lingurita piper.
·
3. Se aseaza
rosiile pe gratarul incins si se gatesc 3-4 minute, sau pana cand incep sa sa
arda. Se iau rosiile de pe gratar si se pun deoparte.
·
4. Se ung fileurile
de somon cu spray de ulei si se condimenteaza cu restul de sare si piper. Se
aseaza pe gratar impreuna cu feliile de ceapa si se gateste timp de 4 – 6
minute pentru fiecare 12 mm grosime de somon, sau pana cand s-a gatit pe gustul
fiecaruia, iar ceapa incepe sa se arda.
·
5. Se aranjeaza
pe un platou frunzele de rucola.Se adauga ceapa si rosiile fripte, branza feta
si miezul de nuca. Se stropeste cu vinegreta de zmeura, iar deasupre se aseaza
fileurile de somon.
No comments:
Post a Comment