Este un preparat lejer, din colectia de
primavara-vara, care beneficiaza de un aport substantial de proteina si acizi
grasi nestaurati Omega-3 adus de fileurile de somon Este o reteta rapida si
usor de preparat perfecta pentru masa de pranz sau cina. Sursa: EatingWell
Magazine
Preparare: 10 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 4
Nutritie
Pentru o portie : 323
Cal; 19 g grasimi (3 g grasimi saturate); 66 mg colesterol; 296 mg sodiu; 13 g
carbohidrati (9 g zahar, 3 g fibre alimentare); 24 g proteine;;
Ingrediente
·
4 fileuri de somon, cca 125 g fiecare, proaspete sau
congelate, 2-3 cm grosime.
·
¼ lingurita sare
·
¼ lingurita piper negru
·
Sprai de ulei de masline
·
2 linguri Frunze de menta, rupte cu mana
·
2 linguri ote balsamic
·
2 linguri ulei de masline extravirgin
·
¼ lingurita coaja de portocala, taiata
in fasiute foarte subtiri (vezi nota)
·
2 linguri zeama de portocale
·
⅛ lingurita sare
·
5 cani amestec de frunze pentru salata
·
2 portocale, feliate subtire (cca 3-6 mm
grosime)
·
¼ de ceapa rosie, de marime medie, taiata
tranversal in felii subtiri (3-6 mm grosime)
·
2 lingurite fulgi de
migdale, prajiti uscat (optional)
Preparare
·
1. Se
dezgheata somonul, daca este congelat. Cel mai bine este sa se lase peste
noapte, in frigider.
·
2. Se incinge
gratarul, fie el cu mangal, electric, sau cu gaz. Se poate folosi si o tigaie
grill, sau cuptorul aragazului.
·
3.. Se presara
fileurile de somon cu ¼ linurita de sare si piper negru, proaspat rasnit. Se
ung, pe ambele parti, cu spray de ulei. Se frig pe gratarul incins, cca 4-6
minute pe fiecare parte, pana cand somonul s-a patruns iar carnea se desface
usor. Daca va este mai la indemana, se poate folosi o tigaie grill, sau se
poate gati in cuptor Timpii de gatire se ajusteaza corespunzator
·
4. Intre timp
se prepara vinegreta. Se amesteca intr-un borcan cu capac menta, otet balsamic,
ulei, suc si coaja de portocala si 1/8 lingurita de sare. Se inchide pocanul si
se agita bine pentru a se combina. Se pune deoparte cat sa se amestece aromele.
·
5. Se
distribuie frunzele de salata in 4 farfurii. Se aseaza deasupra feliile de
portocala si ceapa. Se aseaza cate un fileu de somon pe fiecare farfurie si se
stropeste cu vinegreta. Se presara, optional, cu fulgi de migdale.
NOTE:
Pentru procesarea coajii
de portocala, si de citrice in general, recomand un dispozitiv specializad. Se
gaseste prin supermarketuri pe langa sculele pentru preparate de bar.
No comments:
Post a Comment