Tuesday, 28 April 2020

CURRY DE KALE CU NAUT SI NUCA DE COCOS.


Aceasta reteta isi are origina in India, si este de fapt o combinatie a doua preparate traditionale : chana masala (o mancare condimantata care are la baza o varietatae de naut specifica subcontinentului indian) si saag bhaji (un curry de spanac). Rezultatul este surprinzator! Source: Diabetic Living, 2019




Preparare: 10 minute
Timp total: 30 minute
Numar de portii: 2 ca fel principal (sau 6 ca garnitura)

Nutritie

Pentru o portie:  447 kcal, 16g proteine, 23g grasimi (8 g grasimi saturate), 36g carbohidrati. 14 g fibre alimentare, 590 mg sodium.

Ingrediente


·          1 lingura margarina light
·          1 ceapa galbene, toccata marunt
·          3cm ghimbir, ras
·          2 lingurite cu varf seminte de chimion
·          1 lingurita turmeric macinat
·          1 lingurita coriandru macinat
·          2 Lingura pasta de rosii (bulion)
·          200g kale, taiate in fasiute transversale
·          400g naut din conserva, clatit si scurs
·          250ml (1 cana) fond de legume
·          30g nuca de cocos rasa
·          4 linguri de iaurt grecesc light
·          1 lingura chutney de mango

To Serve
·          1 lingura ulei de masline
·          3 catei de usturoi feliati foarte subtire
·          2 linguri Frunze uscate de curry (optional)


Preparare

·         1. Se incinge margarina intr.-o tigaie antiaderente, la foc mediu. Se adauga ceapa si se prajeste timp de 6-7 minute, amestecand din cand in cand, sal pana cand s-a inmuiat. Se inteteste focul si se adauga ghimbirul, semintele de chimion, turmericul si coriandrul. Se gateste timp de 2 minute, amestecand continuu, sau pana cand se dezvolta aromele.
·         2. Se adauga in tigaie bulionul de rosii, kale, naut, fondul de legume si 2/3 din cantitatea de nuca d cocos (20 g). Se amesteca ingrdientele, se acopera cu um capac, se da in clocot dupa care se reduce flacra si se lasa as fiarba la foc mic timp de 10 minute, sal pana cand frunzele de kale s-au “topit”. Se incorporeaza iaurtul si chutney. ATENTIE: Odata ce s-a adaugat iaurtul, preparatul nu trebuie as mai ajunga la temperatura de fierbere (altfel iaurtul se va branzi). Se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte, acoperita.
·         3. Separat se prepara un ulei aromatizat pentru servit. Se incinge intr-o tigaita uleiul de masline si se adauga usturoiul si frunzele de curry. Se gatesc pana cand usturoiul incepe sa se coloreze. Se distribuie preparatul in doua farfurii, se stropeste cu ulei aromatizat si se presara cu restul de nuca de cocos.

No comments:

Post a Comment