Monday 27 April 2020

SALATA DE OREZ CU BROCCOLI, CASTRAVETE SI MUSCHI DE VITA LA GRATAR.


Mâncaţi broccoli din belşug! Este sfatul oricărui nutriţionist şi ar trebui să-l respectaţi dacă vreţi dintr-o dată ca în farfurie să îşi găsească locul un aliment extrem de sănătos. Nu este o modă, nu este o recomandare generală de care ţinem sau nu cont în funcţie de preferinţele culinare.

Broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente din lume, indiferent în ce ţară v-aţi afla. Source: Diabetic Living, 2017




Preparare:  10 minute
Timp total: 25 minute
Numar de portii: 2

Nutritie

Pentru o portie:  (…):  323 kcal, 19 g proteine, 14.8g grasimi (3.3g grasimi saturate), 22 g carbohidrati, 10 g fibre alimentare, 136 g msodiu

Ingrediente



·         1/2 cana orez basmatic
·          1 broccoli mic desfacut in buchetele
·          100g muschi de vita
·          Spray cu ulei de masline
·          Piper negru rasnit proaspat
·          1 castravete, taiat pe lungime si apoi feliat oblic
·          1 cana Frunze de menta
·          ½ avocado, tocat in cuburi de cca 1 cm
·          1 ardei gras verde, taiat julien
·          1 lingura otet din vin alb
·          1 lingurita ulei de masline extravirgin
·          1 lingurita mustar integral

Preparare

·         1. Se blanseaza (opareste) broccoli. Se pune orezul pe foc, si se prajeste uscat cam 15-20 secunde. Se adauga o cana din apa in care am oparit brocoli. Se micsoreaza focul la minimum si se fierbe acoperit cam 15 minute. Se stinge focul, se infofoleste vasul intr-un prosop si se lasa sa se termine de gatit cam inca 15 minute. Se afaneaza orezul cu o furculita si se aseaza intr-un strat subtire intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 
·         2. Intre timp se incinge la foc mediu o tigaie grill. Se unge carnea cu spray de ulei si se asezoneaza cu piper. Se gateste in tigaia incinsa cam 1 ½ minute pentru medium rare, sau cat timp este nevoie pentru a fi pe placul fiecaruia. (Pentru o aroma mai puternica, se poate gati pe gratarul cu carbuni).
·         3. Se transfera orezul si buchetelele de broccoli intr-un bol bentru slata. Se adauga castravetele, frunze de menta, avocado, ardei si carnea feliata. Se amesteca usor ca sa se combine toate ingredientele.
·         4. Separat, intr-un castronel, se face o vinegreta dein ulei, otet si mustar. Se asezoneaza cu piper si se amesteca in slata.



Note

Mai multe detalii despre benaficiile consumului de broccoli, sepot gasi aici:



No comments:

Post a Comment