Fasolea
Mung este bogată în proteine, în vitaminele A, B, E, fier și potasiu. Germenii sunt extrem de populari în China, India,
dar și în Statele Unite, fiind folosiți pe scară largă atât în gastronomie,
prin adăugarea lor la diverse supe și salate. Au un conținutul mare de enzime pe care le vom
găsi în orice tip de germeni. Se spune
ca reglează glicemia, au acțiune antitumorală, menține sănătatea celulelor, sunt
tonice ale întregului organism si
reduc colesterolul.. Source: Diabetes Sef-Management, 2016
Preparare: 5 minute
Timp total: 25 minute + 30 minute racire
Numar de portii: 4
Nutritie
Serving 274 Cal, protein 12g, total fat 9g (sat. fat 2g), carbs 43g, fibre 10g,
Cholesterol 3 mg; sodium 439mg
Pentru o portie : 274 Cal; 12 g proteine; 9 g grasimi (2 g grasimi
saturate);, 43 g carbohidrati; 10 g fibre alimentare; 3 mg colesterol; 439 mg sodiu.
Ingrediente
·
½ cana grau bulgur
·
1 cana apa
·
225 g iaurt grecesg light
·
¼ cana maioneza light
·
1 ½ lingurita praf de curry
·
1 cana morcov ras
·
½ cana mar taiat in cubulete
·
1/3 cana arahide tocate grosier
·
2 can germeni de fasole mung (sau germeni comestibili
de orice alte plantute aveti la indemana)
·
8 felii de paine integral, foarte
subtiri, prajite.
Preparare
·
1. Se clateste graul sub jet de apa. Se scurge. Se fierbe apa la foc
mare, piana incepe sa clocoteasca. Se adauga graul. Se ia de pe foc si se lasa
neacoperita timp de 20 minute, pana gand graul devine al dente. Se scurge si se
preseaza usor pentru a se elimina excesul de apa.
·
2. Se amesteca intr-un castron iaurtul cu maioneza si praf de curry. Se
adauga graul, morcovul, marul si alunele si se amesteca usor sa se incorporeze.
Se acopera si se pune in frigider pentru 30 minute pentru a se amesteca
aromele.
·
3. Se distribuie uniform germenii
de fasole pe 4 din feliile de paine. Se intinde deasupra mixtura de grau
bulgur, peste care se aseaza feliile de paine ramase.
NOTE:
Pentru a cultiva la domiciliu germeni de fasole mung,
No comments:
Post a Comment