Vinegreta (*) este
un sos rece şi trebuie întotdeauna preparată folosind un ulei de foarte bună
calitate. Pentru aceasta varianta, am folosit ulei de arahide. Se gaseste la
Lidl in Saptamana Asiatica. Fiind insa un ulei rafinat, pentru o aroma
mai puternica am adaugat si putin unt de arahide pe care l-am pasat in ulei
bine de tot, pana cand s-a omogenizat.
Aceasta
vinegreta se potrivest de minune cu preparatele asiatice, cum ar fi pachetelele
de primavara, paste de orez, salate de noodles cu legume sau creveti. Soursa: EatingWell Magazine, March/April 2018
Preparare: 5 minute
Timp total: 5 minute
Numer de portii: 12
Nutritie
Ingrediente
·
½ cana ulei de arahide (nerafinat, daca se
poate)
·
1 lingurita coaja rasa de lime
·
¼ cana suc de lime
·
1 lingura ceapa verde taiata felii
subtiri
·
1 lingura frunze proaspete de menta
tocate
·
1 lingurita sos de peste
·
½ lingurita sare
Preparare
·
1. Se amesteca
intr-un borcan cu capac uleiul, coaja rasa si sucul de lime, ceapa verde,
frunxele de menta, sosul de peste si sarea Se agita cu putere pentru a se
combina..
NOTE:
Se poate pastra
in frigiter pana la o saptamana.
(*) Un articol foarte
bun despre vinegrete il gasiti pe blogul lui Radu Popovici :
No comments:
Post a Comment