Sunday 5 April 2020

VINEGRETA DE ARAHIDE SI MENTA PROASPATA.


Vinegreta (*) este un sos rece şi trebuie întotdeauna preparată folosind un ulei de foarte bună calitate. Pentru aceasta varianta, am folosit ulei de arahide. Se gaseste la Lidl in Saptamana Asiatica. Fiind insa un ulei rafinat, pentru o aroma mai puternica am adaugat si putin unt de arahide pe care l-am pasat in ulei bine de tot, pana cand s-a omogenizat.
Aceasta vinegreta se potrivest de minune cu preparatele asiatice, cum ar fi pachetelele de primavara, paste de orez, salate de noodles cu legume sau creveti. Soursa: EatingWell Magazine, March/April 2018




Preparare: 5 minute
Timp total: 5 minute
Numer de portii: 12

Nutritie

 Pentru o portie (1 lingura):  81 Calorii; 9 g grasimi (din care 1.5 g grasimi saturate); 185 mg sodiu; 11 mg potasiu; 0.5 g carbohidrati; 0.1 g fibre alimentare; 0.1 g proteine; 25 UI vitamina A; 2 mg vitamina C; 2 mcg folati; 2 mg calciu; 2 mg magneziu.

Ingrediente


·       ½ cana ulei de arahide (nerafinat, daca se poate)
·       1 lingurita coaja rasa de lime
·       ¼ cana suc de lime
·       1 lingura ceapa verde taiata felii subtiri
·       1 lingura frunze proaspete de menta tocate
·       1 lingurita sos de peste
·       ½ lingurita sare

Preparare

·         1. Se amesteca intr-un borcan cu capac uleiul, coaja rasa si sucul de lime, ceapa verde, frunxele de menta, sosul de peste si sarea Se agita cu putere pentru a se combina..

NOTE:

Se poate pastra in frigiter pana la o saptamana.
(*) Un articol foarte bun despre vinegrete il gasiti pe blogul lui Radu Popovici :

No comments:

Post a Comment