Saturday 4 April 2020

SALATA DE VARZA CU PIEPT DE PUI


Este una din retetele rapide, care isi propue sa foloseasca carnea de pui gatita pentru masa de ieri. Sursa: Diabetic Living.




Preparare: 10 minut
Timp total: 10 minut
Numer de portii: 4

Nutritie


Pentru o portie (1 ¾ cani):   285 Calorii; 28 g proteine; 10 g grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 72 mg colesterol; 21 g carbohidrati; 3 g fibre alimentare; 81 mg sodiu.

Ingrediente


·       350 g piept de pui gatit, desfacut in fasiute cu o furculita (*)
·       3 1/2 cani varza toccata
·       ½ cana morcov ras (sau tocat fideluta)
·       1 cana pastai de mazare tanara (foarte frageda).
·       ¼ cana zmeura sau capsuni foarte bine coapte (sau din acelea congelate)
·       2 linguri ulei de canola (suu de masline)
·       4 linguri otet de mere
·       1 mar rosu de marime medie, taiat tocat

Preparare

·         1. Se amesteca intr-un bol pentru salata carnea, varza, morcovul si pastaile de mazare. Intr-un bol mic (sau intr-un blender mic) se prepara vinaigretta amestecand foarte bine, fructele cu ulei si otet de mere. Se incorporeaza cubuletele de mar si se adauga peste amestecul de varza. Se raceste in frigider timp de o ora, inainte de a se servi..

NOTE:

(*) Pieptul de pui poate fi ilocuit, total sau partial, cu pilpe de pui, carne de curcan, gasca sau rata.

No comments:

Post a Comment