Zucchini e un
soi de dovlecel. Care nu-i la fel cu dovlecelul pe care-l face mama pane, deci
n-o să-l numim dovlecel, să nu apară confuzii. Dacă vreți să mâncați săntos și
grozav de gustos, vă recomand aceasta reteta. Sursa: Diabetic Living, 2019
Preparare: 15 minute
Timp total: 15 minute
Numar de portii: 2
Nutritie
Pentru o portie: (3 chiftele: 304 Cal ,17 g proteine, 19 g
grasimi (4 g grasimi saturate), 15 g carbohidrati, 5 g fibre alimentare, 184 g sodium;
Ingrediente
·
150g zucchini, dat pe razatoare
·
3 oua
·
100g buchetele de broccoli, tocate fin
·
frunzele de la o legatura de marar,
tocate grosier
·
3 Tbsp gluten-free plain flour or rice flour
·
piper negru proaspat rasnit
·
1 lingura ulei de maslinel
·
2 cani de salata verde, pentru servit
Preparare
·
1. Se stoarce foarte bine zucchini,
pentru a se elimina cat se poate de mult din excesul de lichid..
·
2. Se bat ouale intr-un bol mai mare. Se
adauga zucchini, broccoli si mare parte din marar. Se amasteca, si se adauga
faina in ploaie. Se asezoneaza cu piper si se amesteca pentru a se uniformiza.
·
3. Se incinge jumatate dein cantitatea
de ulei, la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta. Se pun cu lingura trei gramajoare din
compozitia de oua si se nivekeaza cu dosul lingurei in forma de chiftele. Se prajesc
tim de 3-4 minute, sau pna cand s-au rumenit in partea de jos si au devenit
suficient de tari pentru a se poate indoarce fara sa se rupa. Se
intorc chiftelele cu i spatula si se prajesc in continuare timo de 2 minute, sau
pana cand s-au rumenit pe ambele fete.Se transfera pe o farfurie tapetata cu
servete de hartie pentru a se scurge de grasime si se acopera lejer cu folie de
aluminiu pentru a sta calde. Se repeta operatiile descrise la pasul 3 pentru
cealalta jumatete de compozitie.
·
4. In final, avem 6 chiftele care se
distribuie in doua farfurii, se presara cu frunzele de marar ramse si se
servesc cu salata.
NOTE:
Pentru un aport de acizi grasi Omega 3
si vitamina D, se pot servi ca o garnitura linga un fileu de somon.
No comments:
Post a Comment