Thursday, 23 April 2020

CHIFTELE DE ZUCCHINI SI BROCCOLI


Zucchini e un soi de dovlecel. Care nu-i la fel cu dovlecelul pe care-l face mama pane, deci n-o să-l numim dovlecel, să nu apară confuzii. Dacă vreți să mâncați săntos și grozav de gustos, vă recomand aceasta reteta. Sursa: Diabetic Living, 2019


Preparare:  15 minute
Timp total: 15 minute
Numar de portii: 2

Nutritie

Pentru o portie:  (3 chiftele: 304 Cal ,17 g proteine, 19 g grasimi (4 g grasimi saturate), 15 g carbohidrati, 5 g fibre alimentare, 184 g sodium;

Ingrediente

·          150g zucchini, dat pe razatoare
·          3 oua
·          100g buchetele de broccoli, tocate fin
·          frunzele de la o legatura de marar, tocate grosier
·          3 Tbsp gluten-free plain flour or rice flour
·          piper negru proaspat rasnit
·          1 lingura ulei de maslinel
·          2 cani de salata verde, pentru servit

Preparare

·         1. Se stoarce foarte bine zucchini, pentru a se elimina cat se poate de mult din excesul de lichid..
·         2. Se bat ouale intr-un bol mai mare. Se adauga zucchini, broccoli si mare parte din marar. Se amasteca, si se adauga faina in ploaie. Se asezoneaza cu piper si se amesteca pentru a se uniformiza.
·         3. Se incinge jumatate dein cantitatea de ulei, la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta.  Se pun cu lingura trei gramajoare din compozitia de oua si se nivekeaza cu dosul lingurei in forma de chiftele. Se prajesc tim de 3-4 minute, sau pna cand s-au rumenit in partea de jos si au devenit suficient de tari pentru a se poate indoarce fara sa se rupa. Se intorc chiftelele cu i spatula si se prajesc in continuare timo de 2 minute, sau pana cand s-au rumenit pe ambele fete.Se transfera pe o farfurie tapetata cu servete de hartie pentru a se scurge de grasime si se acopera lejer cu folie de aluminiu pentru a sta calde. Se repeta operatiile descrise la pasul 3 pentru cealalta jumatete de compozitie.
·         4. In final, avem 6 chiftele care se distribuie in doua farfurii, se presara cu frunzele de marar ramse si se servesc cu salata.

NOTE:

Pentru un aport de acizi grasi Omega 3 si vitamina D, se pot servi ca o garnitura linga un fileu de somon.

No comments:

Post a Comment