Wednesday, 4 March 2020

PRAJITURA CU BANANE SI SEMINTE DE MAC.

De curand am redescoperit faimoasa carte de bucate a Sandei Marin. Editia interbelica. Cu putine cosmetizari, toate retetele de acolo (1533 la numar) pot fi aduse in actualitate. Reteta care urmeaza este o varianta de PRAJITURA ECONOMICA.



Preparare: 7 minute
Gatit: 18 mins
Numer de portii: 24 (pentru mic dejun, gustare, desert)



Nutritie

Pentru o portie: o bucata de cca 7 x 7 cm

Pe portie:
108 calorii; 3 g total grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 2 g proteine; 19 g carbohidrati; 0 mg Colesterol; 1 g fibre; 198 mg sodiu.


Ingrediente


Pentru sosul de mere: (2/3 cana no-sugar-added applesauce)
·      .. 2 kg mere
·      .. 1/2 cana apa
·      .. 2 lingurite scortisoara
·      .. nucsoara, vanilie sau mixed spice (optional)

Pentru prajitura
·      1/4 cana unt
·      1-1/2 cani zahar
·      4 oua, albusurile separate
·      1 cana de lapte rece
·      2-1/2 cani faina
·      1-1/3 linguri praf de copt
·      1 lingurita sare
·      Spray ulei de masline pentru gatit
·      1 pachet (4 portii) banana cream-flavor fat-free sugar free instant pudding and pie filling mix (*)
     1/4 cana seminte de mac


Preparare


·         1. Se incinge cuptorul la 350°F (177°C / Gas 4 - Moderate).
·         2. Pentru sosul de mere (se poate pregati in avans) se curata merele si taie in felii . Se pun intr-o cratita si se adauga condimentele. Se adauga apa si se fierb acoperit, la foc mediu, timp de 20 minute, amestecand din and in cand sa nu se prinda pe fund. Se trece prin sita si se ambaleaza in borcane de sticla si se poate pastra in frigider timp de o saptamana.
·         3. Se freaca spuma untul. Se adauga zaharul si pe rand, cate un galbenus de ou. Deoparte avem pregatit laptele rece si faina cernuta, in care am amestecat praful de copt si sarea. Cand untul a cuprins bine ouale si zaharul, se pune alternanad lapte si faina, amsetecand intr-una.
·         4. Se adauga mixtura pentru pudding, semintele de mac, si 2/3 cana sos de mere si se amesteca bine pana se obtine o compozitie unifirma. La urma se incorporeaza albusurile batute spuma.  
·         5. Se unge cu spray de ulei (sau cu unt) o tava de cca 42 x28 cm. Se toarna compozitia si se coace  timp de 18 minute sau pana cand o scobitoare infipta la centrul prajiturii iese curata.
·         6. Se taie dupa ce s-a racorit in 24 de portii (cca 7 x 7 cm) si se serveste calda sau rece..
Note:
1.     banana cream-flavor fat-free sugar free instant pudding and pie filling mix se poate procura de pa amazon:
Pote fi inlocuita cu budinca de laDoctor Oetker sau alte produse similare.
 







No comments:

Post a Comment