Friday 20 March 2020

LOLLIPOP DE MANGO IN CIOCOLATA.


Daca aveti nevoie s ava upmpleti cumva timpul (al dumneavoastra si mai ales al celor mici, aflati in hai sa-i spunem vacanta), ve propun acest desert extrem de sanatos, cu doar patru ingrediente si usor de preparat, dar cu o durata totala ceva mai mare. . Sursa: Diabetic Living.




Preparare: 15 minute
Timp total: 5 ore
Numer de portii: 6 (pentru pranz sau cina)

Nutritie

Pentru o portie: 

Pe portie: 88 Cal, proteine 5.1g, total grasimi 1.2g (din care grasimi saturate 0.4g), carbohidrati 12g, fibre 3g, sodiu 3mg.
….

Ingrediente


·       1 curmala Medjool (se gasesc la Mega Image online la pretul de 19.99 Lei/ 200 g
·      3fructe de mango coapte
·       100g unt de cacao (se gaseste la eMag supermarket (online) la pretul de 51 Lei/300 g)
·          ½ cana de pudra de cacao

Preparare

Se scoate samburele din curmala si pune la inmuiat in apa, acoperita, pentru minim 4 ore pentru a se rehidrata.
Se taie mango pe in lung, pe langa sambure. Se obtin cate 2 bucati de fruct care se mai taie odata tot pe lungime (Din fiecare mango se obtin cate 4 bucati). Se curate de coaja (cel mai simplu pentru mine este cu o lingura). Se infig fiecare felie de mango in cate o frigarie scurta si se pun in congelator pentru minim 15 minute.
Intre timp preparam clazura de cacao. Se scoate curmala din apa. Se toaca marunt untul de cacao si se topeste adaugand cate putin, intr-un bol pus deasupra unui vas cu apa pusa la fiert. Este nevoie de cca. 1 cana de unt de cacao topit. Se transfera intr-un blender, impreuna cu cacaoa si curmala tocata si se proceseaza pana cand devine o pasta omogena cu textura cremoasa. Se transfera intr-un bol.
Se scoate mango din congelator si se introduce in mixtura de cacao. Se pune din nou la congelat si se repeta operatia, pentru a obtine o acoperire mai consistenta.
Se pastreaza in congelator, pana in momentul servirii.
Se pot pastra in congelator pana la un an, daca se inveleste fiecare bucata in hartie de copt si se pun intr-o cutie etansa, pentru a nu face gheata.

No comments:

Post a Comment