“Orzo”, cunoscut si ca “risoni”, este o pasta fainoasa
produsa din faina alba sau integrala si care arata ca niste boabe mai mari de
orez.
Aceasat preparat neasteptat de gustoasa este o alegere
perfecta pentru masa de pranz sau pentru o cina lejera. Sursa: Diabetes Self-Management – February 2019.
Preparare:
15 minute
Gatit: 30 mins
Numer de portii: 4 (ca pranz sau cina light)
Nutritie
Pe portie:
292 calorii; 15 g proteine; 6
g total grasimi (din care 3 g grasimi saturate); 13 mg Colesterol; 42 g
carbohidrati; 3 g fibre; 399 mg sodiu.
Ingrediente
·
3/4 cana paste
orzo, negatite
·
1 cana
lapte degresat
·
3
albusuri de ou
·
1/4 lingurita
sare (optional)
·
1/8
lingurita nucsoara rasa
·
1/8
lingurita piper negru macinat
·
300 g
spanac congelat, dezghetat si scurs de lichid
·
4
linguri de Parmesan ras
·
3/4
cana pesmet din paine integrala (* Nota 1)
·
1 lingura unt
fara sare, topit
·
·
Preparare
·
1. Se
incinge cuptorul la 190°C. Se unge cu spray
de ulei o forma pentru placinta de cca 23 cm diametru.
·
2. Se gateste orzo
conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge de apa.
·
3. Se amesteca intr-un bol sufficient de mare, laptele cu albusurile, sare
(daca se foloseste), nucsoara si piper pana cand se obtine o compozitie
omogena. Se adauga spanacul si 2 lingurite de Parmesan. Se adauga orzo si se
amesteca usor pana cand compozitia se uniformizeaza. Se transfera compozitia in tava pentru placinta.
·
4. Se amesteca pesmetul cu
cele 2 lingurite de Parmesan ramase. Se incorporeaza untul topit si se presara
peste mixtura de spanac si orzo.
·
5. Se gateste in cuptor timp
de 20 minute, sau pana cand stratul de pesmet s-a rumenit iar compzitia de
spanac s-a stabilizat.
Note:
1. Pentru pesmet, se proceseaza intr-un robot
de bucatarie 1 felie si jumatate de paine integrala.
2. Forma pentru placinta pe care o recomand este Pyrex Basics 9” Pie Plate, care se poate cumpara de pe Amazon (https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B000EURKG8/ref=dp_olp_0?ie=UTF8&condition=all) la pretul de 55.73 Pounds + 12.73 Pounds taxe de transport.
No comments:
Post a Comment