Un preparat pentru o masa de weekend, rumenit in cuptor, cu arome potrivite unei zile ceva mai racoroasa, de inceput de primavara. Source: Diabetic Living
Magazine-Sep.-Oct., 2018
Preparare: 20 minute
Timp de gatit: 35 mins
Numer de portii: 4 (pentru pranz sau cina)
Nutritie
Pentru o portie: 1 pulpa de pui, circa 4 felii de cartof dulce si cca ¾
cana varza de Brussel.
Pe portie:
436 calorii; 14.4 g total grasimi
(din care 2.5 g grasimi saturate); 133 mg colesterol; 491 mg sodiu; 1150 mg
potasiu; 45.3 g carbohidrati (din care 8.7 g fibre, 18 g zahar); 34 g proteine;
15396 IU vitamin A; 89 mcg folati, 109 mg calciu; 89 mg. magneziu.
Ingrediente
·
2 linguri sirop de artar
·
4 lingurite ulei de
masline
·
1 lingura Frunze proaspete de cimbru
·
½ lingurita sare
·
½ lingurita piper negru
·
500 g cartof dulce, curatat de
coaja si taiat longitudinal in felii de 2-3 cm grosime
·
500 g
varza de Brussel, curatate si taiata in
·
Spray cu ulei de masline pentru gatit
·
4 pulpe
de pui, cu os, fara piele
·
3 linguri de merisoare
(cranberries) deshidratate
·
3 linguri de nuca pecan
Preparare
·
1. Se incinge cuptorul la 170°C. Se
aseaza nucile pecan intr-o tava pentru copt si se gatesc in cuptor timp de 7-8
minute, sau pana cand se rumenesc usor. Se scot nucile din cuptor si se pun
deoparte.
·
2. Se creste
temperatura cuptorului la 220 °C. Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava
pentru copt de cca 30 x 40 cm si se pune in cuptor la incins.
·
3. Se amesteca
intr-un castrone siropul de artar cu 2 lingurite de ulei, frunze de cimbru, ¼ lingurita
sare si ¼ lingurita piper. Intr-un bol mai mare se amesteca feliile de cartof
dulce cu jumatatile de varza de Brussel. Se adauga 2 lingurite de ulei de
masline, si restul de ¼ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper si se
amesteca pentru a se unge legumele uniform.
·
4. Se scoate
tava din cuptor si se unge cu spray de ulei. Se pun in tava pulpele de pui, cu
partea mai carnoasa in jos. Se pun legumele in jurul pulpelor de pui, intr-un
singur strat. Se intruduce tava in cuptor si se gateste timp de 15 minute.
·
5. Se intorc pulpele de pui si
legumele. Se stropesc cu mixture de sirop de artar si se gatesc in continuare
pentru inca 15 minute, sau pina cand s-au rumenit si temperatura la interiorul
carnii, langa os, a atins cel 80 °C.
·
6. Se scoate
tava din cuptor, se imparte in patru farfurii si se presara cu nuci pecan (prajite
si tocate grosier) si merisoare (cranberries) deshidratate.
No comments:
Post a Comment