Friday 6 March 2020

PULPE DE PUI LA CUPTOR CU CARTOF DULCE SI VARZA DE BRUXEL


Un preparat pentru o masa de weekend, rumenit in cuptor, cu arome potrivite unei zile ceva mai racoroasa, de inceput de primavara.  Source: Diabetic Living Magazine-Sep.-Oct., 2018





Preparare: 20 minute
Timp de gatit: 35 mins
Numer de portii: 4 (pentru pranz sau cina)

Nutritie

Pentru o portie: 1 pulpa de pui, circa 4 felii de cartof dulce si cca ¾ cana varza de Brussel.


Pe portie:
436 calorii; 14.4 g total grasimi (din care 2.5 g grasimi saturate); 133 mg colesterol; 491 mg sodiu; 1150 mg potasiu; 45.3 g carbohidrati (din care 8.7 g fibre, 18 g zahar); 34 g proteine; 15396 IU vitamin A; 89 mcg folati, 109 mg calciu; 89 mg. magneziu.



Ingrediente

·       2 linguri sirop de artar
·      4  lingurite ulei de masline
·       1 lingura Frunze proaspete de cimbru
·       ½ lingurita sare
·       ½ lingurita piper negru
·       500 g cartof dulce, curatat de coaja si taiat longitudinal in felii de 2-3 cm grosime
·       500 g varza de Brussel, curatate si taiata in
·       Spray cu ulei de masline pentru gatit
·       4 pulpe de pui, cu os, fara piele
·       3 linguri de merisoare (cranberries) deshidratate
·       3 linguri de nuca pecan


Preparare 

·         1. Se incinge cuptorul la 170°C. Se aseaza nucile pecan intr-o tava pentru copt si se gatesc in cuptor timp de 7-8 minute, sau pana cand se rumenesc usor. Se scot nucile din cuptor si se pun deoparte.
·         2. Se creste temperatura cuptorului la 220 °C. Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava pentru copt de cca 30 x 40 cm si se pune in cuptor la incins.
·         3. Se amesteca intr-un castrone siropul de artar cu 2 lingurite de ulei, frunze de cimbru, ¼ lingurita sare si ¼ lingurita piper. Intr-un bol mai mare se amesteca feliile de cartof dulce cu jumatatile de varza de Brussel. Se adauga 2 lingurite de ulei de masline, si restul de ¼ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper si se amesteca pentru a se unge legumele uniform.
·         4. Se scoate tava din cuptor si se unge cu spray de ulei. Se pun in tava pulpele de pui, cu partea mai carnoasa in jos. Se pun legumele in jurul pulpelor de pui, intr-un singur strat. Se intruduce tava in cuptor si se gateste timp de 15 minute.
·         5. Se intorc pulpele de pui si legumele. Se stropesc cu mixture de sirop de artar si se gatesc in continuare pentru inca 15 minute, sau pina cand s-au rumenit si temperatura la interiorul carnii, langa os, a atins cel 80 °C.
·         6. Se scoate tava din cuptor, se imparte in patru farfurii si se presara cu nuci pecan (prajite si tocate grosier) si merisoare (cranberries) deshidratate.

No comments:

Post a Comment