Wednesday, 11 March 2020

FRIGARUI DE MIEL CU SALATA TABBOULEH DE ANANAS.

Un preparat specific bucatariile maghrebiene (Maroc, Tunisia si Algeria), in care carnea de miel este servita alaturi de o salata cu anans. Source: Diabetic Living, September-October, 2019.




Preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Numer de portii: 2 (pentru pranz sau cina)

Nutritie

Pe portie:
1760kJ (421 cal), 37g proteine, 16g grasimi (din gare  4g grasimi saturate),  25g carbohidrati, 8g fibre alimentare, 253mg sodiu.

Ingrediente




·       300g pulpa de miel, curatata de grasime si feliata pe diagonala
·      6 frigarui din lemn
·       Pasta de ardei iute Harissa (este un condiment specific Orientului Mijlociu pe care l-am zarit si prin rafturile supermarketurilor noaste ), to sprinkle

Petru tabbouleh

·       45g (1⁄4 cana) grau bulgur
·       1⁄4 ananas, curatat de coaja si de partea atoasa din interior, tocat marunt
·       1 rosie mare, coapta, curatata de pielita si seminte, tocata marunt
·       1 cana frunze proaspete de patrunjel, tocate
·       1 castravete, curatat de seminte si tocat marunt
·       sucul de la ½ de lamaie
·       2 lingurite de ulei de masline
·       Piper negru proaspat macinat

Preparare


·         1. Se pun frigaruile intr-o tava cu apa, si se lasa pentru a se hidrata. Aceasta operatie previne arderea lor in timpul gatirii. Se incinge gratarul (de preferinta cel cu jar).
·         2. Intre timp se pregateste salata tabbouleh. Se pune graul bulgur intr-un bol termorezistent si se toarna peste el 2 cani de apa clocotita.  Se acopera si se lasa la inmuiat cca 10 minute. Se scurge de excesul de apa si se transfera in bolul pentru salata. Se adauga ananasul, rosiile, patrunjelul, si castravetele. Se stropeste cu sucul de la ½ de lamaie si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin. Se asezoneaza cu piper si se amesteca pentru a se combina.
·         3. Se insira bucatile de carne pe frigarui si se stropesc cu spray de ulei pentru gatit. Se ung cu pasta de ardei iute si se freaca intre palme pentru a se intinde uniform.Se aseaza frigaruile pe gratrul incins si se gatesc 2-3 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand s-au patruns. Carnea nu trebuie sa se usuce, ci sa ramana zemoasa.
·         4. Se servesc fricaruile calde, alaturi de salata de ananas..

No comments:

Post a Comment