Preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Numer de portii: 2 (pentru pranz sau cina)
Nutritie
Pe portie:
1760kJ (421 cal), 37g proteine, 16g grasimi (din
gare 4g grasimi saturate), 25g carbohidrati, 8g fibre alimentare, 253mg
sodiu.
Ingrediente
·
300g
pulpa de miel, curatata de grasime si feliata pe diagonala
·
6 frigarui
din lemn
·
Pasta de ardei iute Harissa
(este un condiment specific Orientului Mijlociu pe care l-am zarit si prin
rafturile supermarketurilor noaste ), to sprinkle
Petru tabbouleh
·
45g (1⁄4 cana) grau bulgur
·
1⁄4 ananas, curatat de coaja si de
partea atoasa din interior, tocat marunt
·
1 rosie
mare, coapta, curatata de pielita si seminte, tocata marunt
·
1 cana
frunze proaspete de patrunjel, tocate
·
1 castravete, curatat de seminte si tocat marunt
·
sucul de la ½ de lamaie
·
2 lingurite de ulei de masline
·
Piper negru proaspat macinat
Preparare
·
1. Se pun
frigaruile intr-o tava cu apa, si se lasa pentru a se hidrata. Aceasta operatie
previne arderea lor in timpul gatirii. Se incinge gratarul (de preferinta cel
cu jar).
·
2. Intre timp
se pregateste salata tabbouleh. Se pune graul bulgur intr-un bol termorezistent
si se toarna peste el 2 cani de apa clocotita.
Se acopera si se lasa la inmuiat cca 10 minute. Se scurge de excesul de
apa si se transfera in bolul pentru salata. Se adauga ananasul, rosiile,
patrunjelul, si castravetele. Se stropeste cu sucul de la ½ de lamaie si 2
lingurite de ulei de masline extravirgin. Se asezoneaza cu piper si se amesteca
pentru a se combina.
·
3. Se insira
bucatile de carne pe frigarui si se stropesc cu spray de ulei pentru gatit. Se
ung cu pasta de ardei iute si se freaca intre palme pentru a se intinde
uniform.Se aseaza frigaruile pe gratrul incins si se gatesc 2-3 minute,
intorcandu-le din cand in cand, pana cand s-au patruns. Carnea nu trebuie sa se
usuce, ci sa ramana zemoasa.
·
4. Se servesc
fricaruile calde, alaturi de salata de ananas..
No comments:
Post a Comment