Saturday, 21 March 2020

SALATA DE KALE SI GRAU FARRO


Este o reteta vegetariana, in care am folosit doua ingrediente aparute in ultima vrema pe rafturile spermarketurilor din Romania, si anume frunzele de Kale si graul faro (sau graul ancestral). Exista o varietate de culori si texturi in care se comercializeaza frunzele de Kale; pot fi consumate crude sau gatite. Pentru a le fragezi, se pot masa usor cu mana. Eu am folosit frunze de kale rosii, dar pot fi folosite la fel de bine cele verzi care se gasesc de obicei in supermarket. Kale poate fi inlocuita cu frunze de spanac tanar, frunze de varza (varza rosi cred ca merge foarte bine in aceasta reteta), valeriana, sau orce alte frunze de salata le aveti la indemana.   Sursa: Diabetic Living.





Preparare: 30 minute
Timp total: 35 minute
Numer de portii: 4 (fel de baza)

Nutritie

Pe portie: 335 Cal; 39g carbohidrati (din care6 g  fibre alimentare; 9 g zahar); total grasimi 16g (din care 5g grasimi saturate); 11 g proteine; 445 mg sodiu; 174 mg potasiu.

Ingrediente


·       ¾ cana grau farro
·      ½ lingurita sare
·       3 linguri ulei de masline extravirgin
·       2 linguri oted din vin rosu
·       2 lingurite mustar tip Dijon
·       2 lingurite miere de albine
·       1 catel de usturoi, zdrobit
·       ½ lingurita piper negru, rasnit
·       2 cani Frunze de kale, tocate grosier (sau frunze de varza rosie)
·       200 g mazare pastai (sugar snap peas)
·       1 cana morcov taiat ca betele de chibrit
·       ½ cana ceapa rosie, taiata julien
·       85 g (2/3 cana) branza de capra, sfaramata

Preparare


·         1. Se fierbe graul farro conform instructionilor de pe ambalaj (cca 25 minute) in apa i care s-a dizolvat ¼ lingurita de sare. Cand este “al dente” se scurge si se pune doparte.
·         2. Intre timp, se amesteca intr-un castronel uleiul cu otet, mustar, miere, usturoi, piper negru si restul de ¼ lingurita sare. Se pun frunzele de Kale intr-un bol pentru salata si se adauga dressiungul. Se maseaza usor, cu mainile, frunzele de cale pentru a se fragezi si acoperi uniform cu dressing.
·         3. Add the farro, peas, carrots, and onion; toss to coat. Sprinkle with goat cheese. Serve warm or cover and refrigerate for up to 1 day.
·          
·         3. Se adauga graul fiert, pastaile de mazare taiate in mucati de 3-4 cm, morcov si ceapa. Se amesteca pentru a se omogeniza. Se imparte in farfurii si se presara cu branza de capra sfaramata. (vezi Nota).

NOTA: Se poate servi atat calda sau se poate pastra acoperita in frigider pentru o zi.

No comments:

Post a Comment