Tuesday, 24 March 2020

SALATA DE VARZA DE BRUXELLES CU AVOCADO SI OREZ


Amesteci, adaugi dressingul si saurezi… Ce poate fi oare mai simplu? Sursa: Diabetic Living, September-October 2016.




Preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute
Numer de portii: 2 (pentru o masa usoara)

Nutritie

Pentru o portie: 

Pe portie:
1560Kj (373 Cal); 11 g proteine ; 15.1 g grasimi (din care grasimi saturate 2.7 g) ; 40 g carbohidrati; 12 g fibre alimentare ; 250 mg sodiu.

Ingrediente




·       60 g orez brun
·       2 cani de apa
·      ½ cutie de 400g fasole alba (cannellini), clatita si scursa
·       70g (1 cana) varza rosie, taiata fideluta
·       1 morcov mig, ras.
·       ½ cana Frunze de patrunjel, tocate grosier      
·       ½ avocado mic, tocat
·       110g (¾ cana) varza de Bruxelles taiata in jumatati (sau sferturi daca aveti norocul sa gasiti unele mai mari)
·       1 Lingura seminte de floarea soarelui

·      Pentru dressingul de lamaie
·       Coaja rasa de la ½ lamaie
·       Suc proaspat stors de la 1 lamaie
·       1 lingurita mustar integral ( À L'ANCIENNE)
·       1 lingurita ulei de masline extravirgin
·       Piper negru proaspat macinat, dupa gust

Preparare


·         1. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj

·         2. Intr-un bol de marime medie se amesteca orezul fiert, fasolea, varza rosie, morcov, patrunjel avocado si varza de Bruxelles.

·         3. Se amesteca intr-un castronel ingredientele pentru dressing.

·         4. Se adauga dressingul in vasul cu legume si se amesteca pentru a se combina. Se condimenteaza cu piper negru, dupa gust. Se imparte in doua boluri pentru salata se presara cu seminte de floarea soarelui si se serveste.

No comments:

Post a Comment