Saturday, 28 March 2020

CREMA EARL GREY


Este de fapt o versiune mai light a binecunoscutei creme de zahar ars aromatizata cu ceai Eearl Grey, care are o aroma unica ce provine de la uleiul extras din coaja de portocala amara (bergamot orange).  Source: Diabetic Living Magazine




Preparare: 15 minute
Durata totala: 1 ora + racire ( 1 pina la 24 ore)
Numar de portii: 6

Nutritie

Pentru o portie (1/2 cana): 89 Cal;  0 g grasimi; 2 mg colesterol; 95 mg sodiu; 16 g carbohidrati; 0 g fibre; 6 g protein.

Ingrediente

·          2 ½ cani lapte degresat
·          2 pachetele de ceai Earl Grey
·          3 oua intregi (sau 5 galbenusuri)
·          1/3 cana zahar (nu se recomanda folosirea de inlocuitori pentru aceasta reteta)
·          floare de menta pentru ornat (optional)

 

Preparare

·         1. Se incinge cuptorul la 165°C. Se ung cu 6 forme ceramice pentru sufleu, cu capacitatea de cca 1 cana (250 ml) cu spray de ulei de masline (sau cu un servetel inmuiat in ulei de masline). Se aseaza formele intr-o tava pentru copt ceva mai inalta.
·         2. Se incalzeste laptele la foc moderat pana cand incepe sa bolboroseasca la marginea oalei. Se ia de pe foc si se adauga pachetelele de ceai. Se acopera si se lasa la infuzat timp de 4 minute. Se scot pachetelele de ceai din vasul cu lapte, presandu-le usor pentru a se scurge tot lichidul, si se arunca.
·         3 Intr-un castron mai mare se amesteca cu telul (sau cu un mixer electric) ouale si zaharul. (Daca  se doreste o testura mai fina se folosesc doar galbenusurile (5 galbenusuri in loc de 3 oua intregi. Albusurile se pot utiliza la un blat de bezea pentru Pavlova, sau pentru a face cateva macarons.) Se  adauga laptele, putin cate putin si se incorporeaza in mixtura de oua.
·         4. Se imparte compozitie intre cele 6 forme, si se introduce tava cu formele in cuptor. Se pune apa fierbinte in tava, cat sa cuprinda formele pana la jumatate.
·         5. Se coc in cuptor timp de 35 – 45 minute, pana cand este aprope coapta la centru (trebuie sa nu se intareasca complet). Se scot formele din apa si se las sa se raceasca timp de o ora. Se acopera si se racesc in frigider timp de 1 – 24 ore. Se poate servi direct din forma ceramica, sau se pot scoate pe cate o farfurie pentru desert. Optional se poate orna cu crengute de menta inflorite.


No comments:

Post a Comment