Pastele fainoase sunt in general evitate in dietele
pentru controlul greutatii datorita aportului mare de carbohidrati. Pot fi ins
facute mai “light” daca inlocuim o parte din ele cu legume proaspete (de pilda broccoli,
sparanghel, dovlecel ori ardei gras) care vor aduce totodata un plus de culoare
si de prospetime. Sursa: Diabetes Self-Management
Preparare: 35 minute
Durata totala: 35 minute
Numar de portii: 4 (pranz sau cina)
Nutritie
Pe portie: 263 calorii;
12g grasimi (din care 3g grasimi saturate); 20 g proteine; 22 g carbohidrati; 94
mg colesterol; 4 g fibre alimentare; 638
mg sodiu;
Ingrediente
·
2 cani
buchetele de broccoli
·
2 cani paste fettucine (sau tagliatele, sau linguine)
·
1/2 cana Frunze proaspete de busuioc
·
5 linguri Parmesan ras
·
2 linguri miez de nuca, tocat grosier, prajit
·
1 1/2 linguri ulei de masline extravirgin
·
2 catei de usturoi, zdrobiti
·
Spray de ulei de masline pentru gatit
·
1/8 lingurita sare
·
170 g cozi de crevete, curatati
·
1/4 lingurita piper negru
·
170 g Frunze spanac tanar
·
1 cana rosii cherry, taiate in
jumatati
Preparare
·
1. Se pune apa la fiert intr-o
oala. Cand apa incepe sa fiarba se adauga broccoli si se gatesc timp de 3
minue, sau pana cand s-au inmuiat. Se scot cu o lingura cu gauri. Apa in care
au fiert se pastreaza deoparte.
·
2. Se fierb
pastele in apa in care au fiert broccoli, urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt “al dente”, se trec printr-un jet de apa
rece (pentru a intrerupe procesul de gatire) si se scurg (se pastreaza o cana
de apa in care au fiert pastele, pentru a fia adaugata ulterior, daca pastele
ies prea uscate).
·
3. Intre timp
se proceseaza intr-un robot de bucatarie sau blender broccoli, busuioc, 3
linguri de Parmesan ras, miez de nuca ulei 1 catel de usturoi sis are, pana
cand se obtine un amestec omogen. Se amesteca cu pastele.
·
4. Se sprayaza
cu ulei o tigaie neaderenta; se incinge tigaia la foc mediu. Se adauga
crevetii, usturoiul ramas (1 catel) si piper. Se gateste pana cand crevetii
si-au scimbat culoarea. Se adauga frunzele de spanac si jumatatile de rosii
cherry. Se gateste in continuare pana cand spanacul s-a “topit” iar rosiile
incep sa se inmoaie. Se amesteca cu pastele.
No comments:
Post a Comment