Wednesday 18 March 2020

FETTUCCINE CU PESTO DE BROCCOLI


Pastele fainoase sunt in general evitate in dietele pentru controlul greutatii datorita aportului mare de carbohidrati. Pot fi ins facute mai “light” daca inlocuim o parte din ele cu legume proaspete (de pilda broccoli, sparanghel, dovlecel ori ardei gras) care vor aduce totodata un plus de culoare si de prospetime. Sursa: Diabetes Self-Management



Preparare: 35 minute
Durata totala: 35 minute

Numar de portii: 4 (pranz sau cina)


Nutritie

Pe portie: 263 calorii; 12g grasimi (din care 3g grasimi saturate); 20 g proteine; 22 g carbohidrati; 94 mg colesterol;  4 g fibre alimentare; 638 mg sodiu;

 Ingrediente



·        2 cani buchetele de broccoli
·       2 cani paste fettucine (sau tagliatele, sau linguine)
·       1/2 cana Frunze proaspete de busuioc
·       5 linguri Parmesan ras
·       2 linguri miez de nuca, tocat grosier, prajit
·       1 1/2 linguri ulei de masline extravirgin
·       2 catei de usturoi, zdrobiti
·       Spray de ulei de masline pentru gatit
·       1/8 lingurita sare
·       170 g cozi de crevete, curatati
·       1/4 lingurita piper negru
·       170 g Frunze spanac tanar
·       1 cana rosii cherry, taiate in jumatati

 Preparare


·         1. Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa fiarba se adauga broccoli si se gatesc timp de 3 minue, sau pana cand s-au inmuiat. Se scot cu o lingura cu gauri. Apa in care au fiert se pastreaza deoparte.

·         2. Se fierb pastele in apa in care au fiert broccoli, urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt “al dente”, se trec printr-un jet de apa rece (pentru a intrerupe procesul de gatire) si se scurg (se pastreaza o cana de apa in care au fiert pastele, pentru a fia adaugata ulterior, daca pastele ies prea uscate).

·         3. Intre timp se proceseaza intr-un robot de bucatarie sau blender broccoli, busuioc, 3 linguri de Parmesan ras, miez de nuca ulei 1 catel de usturoi sis are, pana cand se obtine un amestec omogen. Se amesteca cu pastele.

·         4. Se sprayaza cu ulei o tigaie neaderenta; se incinge tigaia la foc mediu. Se adauga crevetii, usturoiul ramas (1 catel) si piper. Se gateste pana cand crevetii si-au scimbat culoarea. Se adauga frunzele de spanac si jumatatile de rosii cherry. Se gateste in continuare pana cand spanacul s-a “topit” iar rosiile incep sa se inmoaie. Se amesteca cu pastele.

No comments:

Post a Comment