Friday, 13 March 2020

SPARANGHEL CU PARMESAN LA CUPTOR SI SOS DE USTUROI


Un preparat versatil ce poate acompania orice tip de carne. Source: Diabetic Living




Preparare: 25 minute
Durata totala: 40 minute
Numar de portii: 6 (aperitiv)

 

Nutritie

Pentru o portie: 4 fire de sparanghel + 1 ½ lingura de sos

Pe portie:
88 calorii; 3.5 g total grasimi (din care 0.9 g grasimi saturate); 5 mg colesterol; 200 mg sodiu. 117 mg potasiu; 9.6 g carbohidrati (din care 1.1 g fibre; 2 g zahar); 4.4 g proteine; 531 IU vitamina A; 5 mg vitamina C; 28 mcg folati; 55 mg calciu; 1 mg fier; 9 mg magnesiu;

Ingrediente


·       Spray de ulei de masline pentru gatit
·      ¼ cana faina
·       1 ou
·       ¾ cana pesmet
·       ¼ cana Parmesan ras
·       ¼ lingurita piper negru
·       24 fire de sparanghel (cca 340 g)
·      Garlic Dipping Sauce
·       ¼ cana maioneze light
·       ¼ cana yaurt Grecesc light
·       2 linguri patrunjel tocat
·       1 lingura otet din vin alb
·       1 lingurita mustar tip Dijon
·       1 catel de usturoi, zdrobit

Preparare


·         1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se spala sparanghelul si se indeparteaza partea lemnoasa. Se tapeteaza o tava pentru cutor cu folie de aluminiu si se unge cu spray de ulei. Se pune faina  intr-o farfurie. Se sparge oul intr-o alta farfurie si se bate usor. Se proceseaza in robotul de bucatarie pesmetul impreuna cu parmezan si piper negru pana se obtine o mixtura omogena. Se desaarta intr-o a treia farfurie.
·         2. Se dau pe rand, fiecare fir de sparanghel, prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Se aseaza in tava pregatita, la distanta de cca 1 ½ cm unul de altul. Se presara cu amestecul de pesmet ramas si se spreiaza cu ulei de masline.
·         3. Se gatesc in cuptor timp de 12-15 minute, sau pana cand sparanghelul incepe sa se inmoaie iar pesmetul s-a rumenit.
·         4. Intre timp se pregateste sosul de usturoi amestecand intr-un castronel toate ingredientele.

No comments:

Post a Comment