Un preparat versatil ce
poate acompania orice tip de carne. Source: Diabetic Living
Preparare: 25 minute
Durata totala: 40 minute
Numar de portii: 6 (aperitiv)
Nutritie
Pentru o portie: 4 fire de sparanghel + 1 ½ lingura de sos
Pe portie:
88 calorii; 3.5 g total grasimi (din care 0.9 g grasimi
saturate); 5 mg colesterol; 200 mg sodiu. 117 mg potasiu; 9.6 g carbohidrati (din
care 1.1 g fibre; 2 g zahar); 4.4 g proteine; 531 IU vitamina A; 5 mg vitamina C;
28 mcg folati; 55 mg calciu; 1 mg fier; 9 mg magnesiu;
Ingrediente
·
Spray
de ulei de masline pentru gatit
·
¼ cana
faina
·
1 ou
·
¾ cana pesmet
·
¼ cana Parmesan ras
·
¼ lingurita piper negru
·
24 fire de sparanghel (cca 340 g)
·
Garlic Dipping Sauce
·
¼ cana maioneze light
·
¼ cana yaurt Grecesc light
·
2 linguri patrunjel tocat
·
1 lingura otet din vin alb
·
1 lingurita mustar tip Dijon
·
1 catel de usturoi, zdrobit
Preparare
·
1. Se incinge
cuptorul la 200°C. Se spala sparanghelul si se indeparteaza partea lemnoasa. Se
tapeteaza o tava pentru cutor cu folie de aluminiu si se unge cu spray de ulei.
Se pune faina intr-o farfurie. Se sparge
oul intr-o alta farfurie si se bate usor. Se proceseaza in robotul de bucatarie
pesmetul impreuna cu parmezan si piper negru pana se obtine o mixtura omogena. Se
desaarta intr-o a treia farfurie.
·
2. Se dau pe rand, fiecare fir de
sparanghel, prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Se aseaza in tava pregatita, la distanta de cca 1 ½ cm unul de altul. Se presara
cu amestecul de pesmet ramas si se spreiaza cu ulei de masline.
·
3. Se gatesc
in cuptor timp de 12-15 minute, sau pana cand sparanghelul incepe sa se inmoaie
iar pesmetul s-a rumenit.
·
4. Intre timp
se pregateste sosul de usturoi amestecand intr-un castronel toate ingredientele.
No comments:
Post a Comment