Friday 27 March 2020

FILE DE SOMON LA CUPTOR CU PASTAI DE MAZARE VERDE


Odată cu venirea primăverii incep (sau ar trebui) sa apara pe piata verdeturi si legume proaspete. Și cum se cere o vitaminizare serioasă dupa lunile lungi de iarnă, rețeta de astăzi este una în ton cu vremea de afară – un preparat extrem de versatil, in care pastaile de mazare verde, proaspat culese din gradina poat fi inlocuite cu pastai de mazare congelate, sparanghel, fasole ferde sau cu un piure de mazare. Soursa: Diabetic Living Magazine, Spring 2020



Preparare: 15 minute
Durata totala: 35 minute

Numer de portii: 4


Nutritie


Pe portie:
190 Cal; 5 g grasimi (din care 1g grasimi saturate);30 g proteine ; 5 g carbohidrati; 2 g fibre alimentare; 74 mg colesterol; 582 mg sodiu



Ingrediente


·      Pentru Vinegreta de zmeura (ies cam 12 portii)
·       1 ½ cana (180 g) zmeura proaspata sau congelata
·       ½ cana (108 g) ulei de masline
·       ¼ cana (60 g) otet din vin rosu
·       1 shallota mica, toccata (cca. 2 linguri)
·       1 lingurita mustar de Dijon
·       ¼ lingurita sare
·       piper negru proaspat rasnit
·      Pntru omon cu pastai de mazare
·       4 fileuri de somon (cca 140-170  g fiecare)
·       5 linguri vinegreta de zmeura
·       ½ lingurita sare
·       ¼ lingurita piper negru rasnit
·       2 cani pastai de mazare verde proaspata sau congelata si dezghetata
·       2 linguri de busuioc sau patrunjel proaspat, tocat.

 


Preparare

  • ·         1. Se pun intr-un blender toate ingredientele pentru vinegreta de zmeura. Se proceseaza pana se obtine un amestec omogen. Se poate pastra in frigider, in borcan etans pana la o saptamana.
  • ·         2. Se incinge cuptorul la 200°C . Se unge cu spray de ulei de masline o tava de copt cu dimensiunile de 33 x 25 cm. Se aseaza fileurila de somon in tava, cu partea cu pielea dedesubt. Se stropeste cu 3 linguri de vinegreta si se presara cu sare si piper.

  •  3. Se amesteca intr-un castron pastaile de mazare cu cele doua linguri de vinegreta ramase. Se aseaza in tava, peste fileurile de somon. Se gateste in cuptor cca 12 – 14 minute sau pana cand  somonul a devenit opac la interior iar pastaile incep sa se inmoaie, dar raman usor crocante. Se presara cu frunze tocate de busuioc.


 



No comments:

Post a Comment