Tuesday 10 March 2020

CARNATI DE PASARE CU ARDEI LA TAVA.

WITH LOVE FROM ITALY. Carnatii de pasare (pui sau curcan) pot fi inlocuiti cu carnati slabi de vita, sau cu orice alti carnati care va plac. Numarul de calorii si continutul de grasimi insa se va modifica in consecinta. Source: Diabetic Living, September-October, 2018.




Preparare: 10 minute
Timp de gatit: 35 minute
Numer de portii: 4 (pentru pranz sau cina)

Nutritie


Pe portie:
1990kJ (476 calorii), 28g proteine, total fat 15g grasimi (din gare 3g grasimi saturate), 51g carbohidrati, 11g fibre alimentare, 770mg sodiu.

Ingrediente


·       4 ardei grasi, rosu, galben, portocaliu si vere, de marime medie, taiati in bucati de approximative 2.5 cm.
·      1 ceapa rosie mare, taiata julien
·       250g rosii cherry
·       1 lingura ulei de masline
·       1 lingura otet balsamic
·       350g carnati de pasare
·       1 lingura oregano proaspat, tocat marunt
·       8 felii de paine integrala de 1 cm grosime, prajite, pentru servit



Preparare 

·         1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se stropeste tava de copt cu spray de ulei de masline, sau se tapeteaza cu hartie de copt.
·         2. Se pun in tava bucatile de ardei, ceapa taiata Julien si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de masline si otet. Se amesteca cat sa se distribuie unifor in tava si se gatesc in cuptor timp de 20 minute.
·         3. Se scoate tava din cuptor si se restrang legumele astfel icat sa ramana libera un sfert din suprafata tavii. Se ung carnatii cu ulei si se aseaza in tava in zona ramasa libera. Se baga tava in cuptor si se gateste in continuare timp de 10-15 minute, sau pana cand legumele s-au inmuiat si carnatii s-au gatit suficient. Se taie carnatii pe diagonala, in bucati mai mici si se presara cu oregano.
·         4. Se imparte preparatul in 4 farfurii si se serveste alaturi de felii de paine prajita.

 

No comments:

Post a Comment