Friday 13 March 2020

SPARANGHEL CU BACON LA GRATAR


Un aperitiv delicios, gata in mai putin de 30 minute. Source: Diabetic Living




Preparare: 5 minute
Durata totala: 25 minute
Numar de portii: 6 (aperitiv)

 

Nutritie

Pentru o portie: 

Pe portie (ingredientele optionala nu sunt incluse):
79 cal; 2.7 g grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 7 mg colesterol; 151 mg sodiu; 119 mg potasiu; 8.2 g carbohidrati (din care 1.2 g fibre, 7 g zahar); 5.3 g proteine; 444 IU vitamina A; 3 mg vitamina C; 30 mcg folati; 14 mg calciu; 1 mg fier; 8 mg magneziu.



Ingrediente


·       12 felii de bacon
·       24 fire (cca 350 g) sparanghel
·       2 linguri de miere sau sirop de artar
·       2 lingurite de apa fierbinte
·       ½ lingurita mustar tip Dijon
·       1/8 lingurita praf de ardei cayenne

Preparare

·         1. Incinge gratarul. Se spala sparanghelul si se indeparteaza partea lemnoasa de la coada.
·         2. Intre timp, se aranjeaza baconul pe o farfurie intre patru foi de servete de hartie. Se cgatesc la microunde timp de 1 ½ - 2 minute, pana cand baconul este partial gatit. (Alternativ se poate blansa intr-o tigaie cu apa clocotita). Se lasa sa se raceasca.
·         3. Se imparte sparanghelul in sase manunchiuri si se inveleste fiecare manunchi cu cate doua felii de bacon care se fixeaza cu o scomitoare pentru a nu se desface. Se amesteca restul ingredientelor intr-un castronel.
·         4. Se gateste asparagusul pe gratarul incins timp de 8 – 10 minute, intorcandu-l frecvent ca sa nu se arda, pana cand baconul devine crocalt iar asparagusul se inmoaie usor. In ultimele 2 minute se unge cu mixture de miere.

No comments:

Post a Comment