Un
aperitiv delicios, gata in mai putin de 30 minute. Source: Diabetic
Living
Preparare: 5 minute
Durata totala: 25 minute
Numar de portii: 6 (aperitiv)
Nutritie
Pentru o portie: …
Pe portie (ingredientele optionala nu sunt incluse):
79 cal; 2.7 g grasimi (din care 1 g grasimi saturate); 7
mg colesterol; 151 mg sodiu; 119 mg potasiu; 8.2 g carbohidrati (din care 1.2 g
fibre, 7 g zahar); 5.3 g proteine; 444 IU vitamina A; 3 mg vitamina C; 30 mcg
folati; 14 mg calciu; 1 mg fier; 8 mg magneziu.
Ingrediente
·
12 felii de bacon
·
24 fire (cca 350 g) sparanghel
·
2 linguri de miere sau sirop de artar
·
2 lingurite de apa fierbinte
·
½ lingurita mustar tip Dijon
·
1/8 lingurita praf de ardei cayenne
Preparare
·
1. Incinge gratarul. Se spala sparanghelul si se indeparteaza partea lemnoasa de la coada.
·
2. Intre timp,
se aranjeaza baconul pe o farfurie intre patru foi de servete de hartie. Se
cgatesc la microunde timp de 1 ½ - 2 minute, pana cand baconul este partial
gatit. (Alternativ se poate blansa intr-o tigaie cu apa clocotita). Se lasa sa se raceasca.
·
3. Se imparte
sparanghelul in sase manunchiuri si se inveleste fiecare manunchi cu cate doua
felii de bacon care se fixeaza cu o scomitoare pentru a nu se desface. Se
amesteca restul ingredientelor intr-un castronel.
·
4. Se gateste
asparagusul pe gratarul incins timp de 8 – 10 minute, intorcandu-l frecvent ca
sa nu se arda, pana cand baconul devine crocalt iar asparagusul se inmoaie
usor. In
ultimele 2 minute se unge cu mixture de miere.
No comments:
Post a Comment