Mai simplu si mai gustos decat aceasta salata, nu cred ca
se poate. Source: Better
Homes & Gardens, March 2020.
Preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 mins
Numer de portii: 6 (pentru pranz sau cina)
Ingrediente
·
3
piepti de pui fara piele, taiati in jumatati
·
1/3
cana ulei de masline extra virgin
·
Sare de mare, pentru asezonare
·
Piper negru proaspat macinat, pentru asezonare
·
1 lingura otet din vin alb
·
1 lingurita mustar de Dijon
·
3 salate
Little Gem (vezi nota 1), frunzele desfacute si rupte in bucati mai mici
·
2 castraveti de gradina, de marime medie,
feliati
·
250 g rosii cherry, taiate in jumatati
·
2 mango
copti de marime medie, feliati
·
12 felii
de prosciutto
·
100g branza de capra, sfaramata
·
1/4 cana migdale prajite si togate grosier
·
Coaja rasa de la 1 lamaie
·
Zmeura deshidratata, fin macinata (optional)
·
Frunze de busuioc, pentru servit
·
Frunze de menta, pentru servit
·
Paine prajita, pentru servit
Preparare
·
1. Se ung
pieptii de pui cu 2 linguri de ulei si se asezoneaza cu sare si piper.
·
2. Se incinge
tigaia gril (vezi nota 2) si se frig pieptii de pui cate 3-4 minute pe fiecare
parte, pana s-au rumenit. Se pun pieptii de pui deoparte si se lasa sa se
odihneasca cca 10 minute, acoperiti usor cu folie de aluminiu.
·
3. Intre timp
se prepara o vinaigreta uleiul ramas (cca 2 linguri) otet si mustar. Se asezoneaza cu sare si piper dupa
gust.
·
4. Se aranjeaza
pe un platou frunzele de salata, feliile de castarvete, jumatatile de rosie
cherry si feliile de mango. Se stropesc cu jumatate din cantitatea de dressing
si amesteca. Se feliaza pieptii de pui si se aseaza deasupra impreuna cu
prosciutto si branza de capra sfaramata. Se stropesc cu restul de dreassing si
se presara cu migdale, coaja rasa de lamaie, si, optional, cu pudra de zmeura
deshidratata. (Nota 3). Se orneaza cu frunze de busuioc si menta si se serveste
cu paine prajita.
NOTE:
1.
Salata
Little Gem – poate fi cumparata de la Auchan.
2.
Pieptul
de pui se poate gati, dupa preferinta si posibilitati, pe gratarul cu carbuni,
pe un grill electric, la grillul cuptorului sau pe o tigaie grill pe ochiul
aragazului.
3.
In
loc de pulbere de zmeura deshidratata se pote folosi zmeura proaspata. Se
obtine un plus de culoare si parfum.
No comments:
Post a Comment