Friday 6 March 2020

SALATA CU PIEPT DE PUI, MANGO SI PROSCIUTO


Mai simplu si mai gustos decat aceasta salata, nu cred ca se poate.  Source: Better Homes & Gardens, March 2020.


Preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 mins

Numer de portii: 6 (pentru pranz sau cina)

Ingrediente


·       3 piepti de pui fara piele, taiati in jumatati
·      1/3 cana ulei de masline extra virgin
·       Sare de mare, pentru asezonare
·       Piper negru proaspat macinat, pentru asezonare
·       1 lingura otet din vin alb
·       1 lingurita mustar de Dijon
·       3 salate Little Gem (vezi nota 1), frunzele desfacute si rupte in bucati mai mici
·       2 castraveti de gradina, de marime medie, feliati
·       250 g rosii cherry, taiate in jumatati
·       2 mango copti de marime medie, feliati
·       12 felii de prosciutto
·       100g branza de capra, sfaramata
·       1/4 cana migdale prajite si togate grosier
·       Coaja rasa de la 1 lamaie
·       Zmeura deshidratata, fin macinata (optional)
·       Frunze de busuioc, pentru servit
·       Frunze de menta, pentru servit
·       Paine prajita, pentru servit

Preparare


·         1. Se ung pieptii de pui cu 2 linguri de ulei si se asezoneaza cu sare si piper.
·         2. Se incinge tigaia gril (vezi nota 2) si se frig pieptii de pui cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana s-au rumenit. Se pun pieptii de pui deoparte si se lasa sa se odihneasca cca 10 minute, acoperiti usor cu folie de aluminiu.
·         3. Intre timp se prepara o vinaigreta uleiul ramas (cca 2 linguri) otet si  mustar. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
·         4. Se aranjeaza pe un platou frunzele de salata, feliile de castarvete, jumatatile de rosie cherry si feliile de mango. Se stropesc cu jumatate din cantitatea de dressing si amesteca. Se feliaza pieptii de pui si se aseaza deasupra impreuna cu prosciutto si branza de capra sfaramata. Se stropesc cu restul de dreassing si se presara cu migdale, coaja rasa de lamaie, si, optional, cu pudra de zmeura deshidratata. (Nota 3). Se orneaza cu frunze de busuioc si menta si se serveste cu paine prajita.

NOTE:

1.       Salata Little Gem – poate fi cumparata de la Auchan.
2.       Pieptul de pui se poate gati, dupa preferinta si posibilitati, pe gratarul cu carbuni, pe un grill electric, la grillul cuptorului sau pe o tigaie grill pe ochiul aragazului.
3.       In loc de pulbere de zmeura deshidratata se pote folosi zmeura proaspata. Se obtine un plus de culoare si parfum.

No comments:

Post a Comment