Este vorba despre o salata aromata si deosebit
de frumos colorata, in care frunzele de menta proaspete sunt folosite in doua
moduri: tocate foarte marunt si incorporate in dressing si ca atare, amestecate
cu celelalte frunze pentru salata. Soursa: Diabetic Living USA – Spring, 2020
Preparare: 40 minute
Durata: 40 mins
Numer de portii: 4 (pentru pranz sau cina)
Nutritie
Pentru o portie: 2 ½ cani
Pe portie:
442 calorii; 79 g carbohidrati
(din care 6g fibre, 8 g zahar); 29 g total grasimi (din care 6 g grasimi
saturate); 30 g proteine; 69 mg Colesterol; 1 g fibre; 580 mg sodiu ; 723
mg potasiu.
Ingrediente
·
500 g
piept de pui dezosat, fara piele
·
6 linguri
ulei de masline
·
¾ lingurita
sare
·
½ lingurita de
piper macinat
·
3 linguri
otet din vin alb
·
1 lingura
shalote, tocate foarte fin si apoi zdrobite pana se devin o pasta
·
1½ lingurita
miere
·
1 cana
Frunze proaspete de menta (plus cateva pentru décor)
·
10
cani amesteg de Frunze pentru salata (cca. 225 g)
·
2½ cani
capsuni, taiate felii
·
120
g. pastai de mazre (sugar snap peas), curatate si feliate
·
60 g
(1/2 cana) branza de capra, faramitata
·
¼ cana
fulgi de migdale, prajiti
Preparare
·
1. Se incinge
gratarul (vezi Nota). Se unge pieptul de pui cu 1 lingura de ulei si se
condimenteaza cu sare si piper (cate ¼ lingurita din fiecare). Se frige pieptul
de pui cca 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a rumenit la exterior
si s-a patruns la interior. Se lasa sa se odihneasca cca 10 minute si se
feliaza.
·
2. Intre timp,
se amesteca intr-un bol otetul cu pasta de salote, miere si restul de 5 linguri
de ulei, ½ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper. Se toaca marunt ¼ cana
frunze de menta si se adauga la dressing. Se amesteca pentru a se uniformiza si
se lasa deoparte pentru a se combina aromele.
·
3. Se
transfera amestecul de frunze intr-un bol pentru salata. Se rup, sau se toaca
grosier restul de frunze de menta si se adauga in bol .Se pun deoparte doua
linguri din dressing, iar restul se adauga peste amestecul de frunze si se
amesteca. Se imparte in patru farfurii. Separat se ung feliile de pui cu cele
doua linguri din dreassing puse deoparte. Se aseaza in farfurii peste amestecul
de frunze. Se adauga mazare, branza, capsuni si migdale. Se decoreaza optional
cu frunze de menta.
Note:
1. Pieptul
de pui poate fi gatit pe grtarul cu carbuni, pe o tigaie grill, la grilul
cuptorului sau in cuptor, dupa preferinta si posibilitati. Important este ca sa
se atinga o temperatura interiora de 74°C, care este temperatura optima pentru
gatitul carnii de pui.
No comments:
Post a Comment