Thursday 5 March 2020

SALATA DE MENTA SI CAPSUNI CU BRANZA DE CAPRA SI PIEPT DE PUI


Este vorba despre o salata aromata si deosebit de frumos colorata, in care frunzele de menta proaspete sunt folosite in doua moduri: tocate foarte marunt si incorporate in dressing si ca atare, amestecate cu celelalte frunze pentru salata.  Soursa: Diabetic Living USA – Spring, 2020




Preparare: 40 minute
Durata: 40 mins
Numer de portii: 4 (pentru pranz sau cina)

Nutritie

Pentru o portie: 2 ½ cani

Pe portie:
442 calorii; 79 g carbohidrati (din care 6g fibre, 8 g zahar); 29 g total grasimi (din care 6 g grasimi saturate); 30 g proteine; 69 mg Colesterol; 1 g fibre; 580 mg sodiu ; 723 mg potasiu.

Ingrediente


·      500 g piept de pui dezosat, fara piele
·      6 linguri ulei de masline
·      ¾ lingurita sare
·      ½ lingurita de piper macinat
·      3 linguri otet din vin alb
·      1 lingura shalote, tocate foarte fin si apoi zdrobite pana se devin o pasta
·      1½ lingurita miere
·      1 cana Frunze proaspete de menta (plus cateva pentru décor)
·       10 cani amesteg de Frunze pentru salata (cca. 225 g)
·      2½ cani capsuni, taiate felii
·      120 g. pastai de mazre (sugar snap peas), curatate si feliate
·      60 g (1/2 cana) branza de capra, faramitata
·      ¼ cana fulgi de migdale, prajiti

Preparare


·         1. Se incinge gratarul (vezi Nota). Se unge pieptul de pui cu 1 lingura de ulei si se condimenteaza cu sare si piper (cate ¼ lingurita din fiecare). Se frige pieptul de pui cca 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand s-a rumenit la exterior si s-a patruns la interior. Se lasa sa se odihneasca cca 10 minute si se feliaza.
·         2. Intre timp, se amesteca intr-un bol otetul cu pasta de salote, miere si restul de 5 linguri de ulei, ½ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper. Se toaca marunt ¼ cana frunze de menta si se adauga la dressing. Se amesteca pentru a se uniformiza si se lasa deoparte pentru a se combina aromele.
·         3. Se transfera amestecul de frunze intr-un bol pentru salata. Se rup, sau se toaca grosier restul de frunze de menta si se adauga in bol .Se pun deoparte doua linguri din dressing, iar restul se adauga peste amestecul de frunze si se amesteca. Se imparte in patru farfurii. Separat se ung feliile de pui cu cele doua linguri din dreassing puse deoparte. Se aseaza in farfurii peste amestecul de frunze. Se adauga mazare, branza, capsuni si migdale. Se decoreaza optional cu frunze de menta.
Note:
1.     Pieptul de pui poate fi gatit pe grtarul cu carbuni, pe o tigaie grill, la grilul cuptorului sau in cuptor, dupa preferinta si posibilitati. Important este ca sa se atinga o temperatura interiora de 74°C, care este temperatura optima pentru gatitul carnii de pui.



No comments:

Post a Comment