Monday 23 March 2020

LASAGNA DE CURCAN SI DOVLECEL


Este o reteta in care am adaugat multe vegetale, si in care o parte din foile de lasagna sunt inlocuite cu felii de dovlecel. Se reduc astfel din calorii, si in special din carbohidrati, fara insa a sacrifica gustul si aroma. Source: Diabetic Living Magazine, Spring 2019



Preparare: 45 minute
Durata totala: 1ora si 35 minute
Numar de portii: 8 (fel principal)

 

Nutritie

Pentru o portie: Un patrat cu latura de 10 cm

Pe portie:
262 Cal; 9.6 g grasimi (din care 4.6 g grasimi saturate); 47 mg colesterol; 442 mg sodiu; 494 mg potasiu; 27.3 g carbohidrati (din care 3.8 g fibre alimentare, 8 g zahar); 19 g proteine; 4258 IU vitamina A; 29 mg vitamina C; 97 mcg folati; 274 mg calciu; 4 mg fier; 53 mg magneziu.

Ingrediente


·       600 g piept de curcan, tocat
·      1/2 lingurita sare
·       3/4  lingurita piper negru rasnit
·       1 lingurita cimbru uscat
·       1 lingurita frunse de salvie uscate, pisate
·       1/4 lingurita enibahar rasnit
·       1/4 lingurita nucsoara rasa
·       1/4 lingurita pudra de ceapa
·       1/4 lingurita boia de ardei iute
·       600 g frunze de spanac
·       2 cani (cca 800 g) sos de rosii
·       12 foi de lasagna
·       2 cana branza ricotta
·       2 cana branza mozzarella, rasa
·       3 zucchini de marime medie, taiati pe lungime in felii de 1-2 mm (este foarte utila o mandolina)
·       ½ cana Parmesan proaspat ras.
·       frunze proaspete de busuioc pentru ornat

Preparare

·         1. Se amesteca carnea tocata de curcan cu sare, piper, cimru, salvie, enibahar, nucsoara, pudra de ceapa si boia. Se pune deoparte pentru a se amesteca aromele.
·         2. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu spray de ulei o tava pentru copt, dreptunghiulara de 400 x 200 mm. (sau un vas de Jena, sau ce vas de cuptor mai inaltut aveti disponibil)
·         3. Se incinge la foc mediu o tigaie. Se adauga carnea de curcan si se gateste la foc mediu, amestecandu-se frecvent pentru a nu se lipi, circa 3 minute, sau pana cand carnea este gatita. Se transfera pe o farfurie si se pune deoparte.
·         4. Se adauga in tigaie spanacul, si se gateste la foc mediu circa 3 minute, pana cand s-a inmuiat (topit). Se transfera intr-o strecuratoare, sa se scurga excesul de lichid. Dupa ce s-a racit suficient pentru a fi manipulat, se stoarce in palme cat de bine se poate si se toaga grosier. Se pune deoparte.
·         5. A venit timpul sa asamblem lasgna. Se toarna 1/3 de cana din sosul tomat pe funul tavii pentru copt. Se aseaza deasupra sosului 4 foi de lasagna si se acopera cu inca 1/3 cana sos de rosii. Se presara cu 2 linguri de ricotta si 2 linguri de mozzarella, iar peste pranza se imprastie 2 linguri de Frunze de spanac si doua linguri de carne de curcan. Se acopera cu un strat de felii de zucchini, apoi cu 1/3 cana sos si cate 2 linguri de ricotta, mozzarella, spanac si piept de curcan. Se repeta aceste straturi de inca doua ori. Se presara din belsug cu parmesan ras.
·         6. Se acopera cu folie de aluminiu si se gateste in cuptir cca 30 de minute.

·         7. Se indeparteaza folia de aluminiu si se gateste in continuare 10 – 15 minute pana incepe sa se rumaneasca. Inainte de a o taia se lasa sa se odihneasca cam 5 minute. Se taie in patrate cu latura de 10 cm, se orneaza cu frunze proaspete de busuioc si se serveste.

No comments:

Post a Comment