Este
o reteta in care am adaugat multe vegetale, si in care o parte din foile de
lasagna sunt inlocuite cu felii de dovlecel. Se reduc astfel din calorii, si in
special din carbohidrati, fara insa a sacrifica gustul si aroma. Source: Diabetic Living Magazine, Spring
2019
Preparare: 45 minute
Durata totala: 1ora si 35 minute
Numar de portii: 8 (fel principal)
Nutritie
Pentru o portie: Un patrat cu latura de 10 cm
Pe portie:
262 Cal; 9.6 g grasimi (din care 4.6 g grasimi saturate);
47 mg colesterol; 442 mg sodiu; 494 mg potasiu; 27.3 g carbohidrati (din care 3.8
g fibre alimentare, 8 g zahar); 19 g proteine; 4258 IU vitamina A; 29 mg
vitamina C; 97 mcg folati; 274 mg calciu; 4 mg fier; 53 mg magneziu.
Ingrediente
·
600 g
piept de curcan, tocat
·
1/2 lingurita sare
·
3/4 lingurita piper negru rasnit
·
1 lingurita cimbru uscat
·
1
lingurita frunse de salvie uscate, pisate
·
1/4 lingurita enibahar rasnit
·
1/4 lingurita nucsoara rasa
·
1/4 lingurita pudra de ceapa
·
1/4
lingurita boia de ardei iute
·
600 g
frunze de spanac
·
2 cani (cca 800 g) sos de rosii
·
12 foi de lasagna
·
2 cana branza ricotta
·
2 cana branza mozzarella, rasa
·
3 zucchini de marime medie, taiati pe
lungime in felii de 1-2 mm (este foarte utila o mandolina)
·
½ cana Parmesan proaspat ras.
·
frunze proaspete de busuioc pentru
ornat
Preparare
·
1. Se amesteca carnea tocata de
curcan cu sare, piper, cimru, salvie, enibahar, nucsoara, pudra de ceapa si
boia. Se pune deoparte pentru a se amesteca aromele.
·
2. Se incinge
cuptorul la 190 °C. Se unge cu
spray de ulei o tava pentru copt, dreptunghiulara de 400 x 200 mm. (sau un vas de Jena, sau ce vas de cuptor mai
inaltut aveti disponibil)
·
3. Se incinge
la foc mediu o tigaie. Se adauga carnea de curcan si se gateste la foc mediu,
amestecandu-se frecvent pentru a nu se lipi, circa 3 minute, sau pana cand
carnea este gatita. Se transfera pe o farfurie si se pune deoparte.
·
4. Se adauga
in tigaie spanacul, si se gateste la foc mediu circa 3 minute, pana cand s-a
inmuiat (topit). Se transfera intr-o strecuratoare, sa se scurga excesul de
lichid. Dupa ce s-a racit suficient pentru a fi manipulat, se stoarce in palme
cat de bine se poate si se toaga grosier. Se pune deoparte.
·
5. A venit timpul sa asamblem lasgna. Se toarna 1/3
de cana din sosul tomat pe funul tavii pentru copt. Se aseaza deasupra sosului
4 foi de lasagna si se acopera cu inca 1/3 cana sos de rosii. Se presara cu 2 linguri de ricotta si 2 linguri de
mozzarella, iar peste pranza se imprastie 2 linguri de Frunze de spanac si doua
linguri de carne de curcan. Se acopera cu un strat de felii de zucchini, apoi
cu 1/3 cana sos si cate 2 linguri de ricotta, mozzarella, spanac si piept de
curcan. Se repeta aceste straturi de inca doua ori. Se presara din belsug cu
parmesan ras.
·
6. Se acopera cu folie de aluminiu si se gateste in
cuptir cca 30 de minute.
·
7. Se
indeparteaza folia de aluminiu si se gateste in continuare 10 – 15 minute pana
incepe sa se rumaneasca. Inainte de a o taia se lasa sa se odihneasca cam 5
minute. Se taie in patrate cu latura de 10 cm, se orneaza cu frunze proaspete
de busuioc si se serveste.
No comments:
Post a Comment